Gå til sidens hovedinnhold

Støre på togturné i Telemark

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Jonas Gahr Støre er glad i tog. Mandag fikk han stimulert hengivenheten ved se på tunneler og baner som reduserer kjøretiden med 22 minutter.

Jonas Gahr Støre var på telemarksbesøk og gjestet foruten Porsgrunn både Ulefoss jernverk og ABB i Skien. Han er leder av Arbeiderpartiet, og det er en god sjanse for at han blir statsminister i Norge ved neste valg.

Midt i blinken

Mandag hadde han selskap av ordfører Robin Kåss i Porsgrunn og ordfører Rune Høiseth i Larvik, også de fra Arbeiderpartiet. Flere ledere fra Jernbaneverket var i tillegg på plass.

– Dette er midt i blinken for meg. Jeg lidenskapelig opptatt av tog og setter stor pris på å benytte det som transportmiddel, sa Jonas Gahr Støre ved starten av befaringen.

Den tok han og de andre med minibuss fra togstasjonen i Porsgrunn via flere områder, som Lanner og Langangen, til jernbanestasjonen i Larvik.

– Det er viktig for en politiker å komme seg ut og få kunnskap ved å se hvordan ting er og faktisk henger sammen. Ikke minst er det verdifullt når det gjelder Grenland som jo er industrilokomotivet i Norge.

Transportplan

Gahr Støre var nøye med å framheve at togprosjektet inngikk i den aktuelle nasjonale transportplan som ble behandlet av Stortinget da Arbeiderpartiet ledet an i regjering.

– Det er selvsagt av betydning for meg å følge med og se at våre visjoner blir fulgt opp.

Fortrinn

Han uttrykte i tillegg at en bedre togforbindelse er nødvendig i et samfunn som utvikler seg. Og i en tid med økende arbeidsledighet, kan en vital jernbaneforbindelse gi et konkurransefortrinn som kan lokke på næringslivet.

Gahr Støre hadde god støtte fra ordførerne som begge anser jernbanesatsingen å være viktig for næringsliv og arbeidsplasser.

– Porsgrunn knyttes eksempelvis langt tettere sammen med Larvik, Vestfold og Oslo, vi får et slags sammenhengende byområde fra sørlige deler av Vestfold til Porsgrunn, uttalte Robin Kåss.

– Det slår også ut når det gjelder miljø ved at en del av trafikken kommer over på bane.

I rute

Prisen for togstrekningen Farriseidet til Porsgrunn kommer på 7,2 milliarder kroner, og den skal være ferdig i 2018.

– Vi er rute, lovet prosjektdirektør i Jernbaneverket, Stine Undrum.