For to uker siden ble planene om et asylmottak i Olavsgate 26, i det gamle St. Joseph, skrinlagt. Hero hadde en intensjonsavtale med huseier Grenland Eiendom om å leie bygget som mottak for 220 asylsøkere.

Les også: – Kjempebra vi får bli

Les også: I fjor flyttet de inn - nå må alle ut

Men huseier klarte ikke å få på plass de nødvendige kommunale godkjenningene innen fristen UDI hadde satt. Nå har Grenland Eiendom fått disse godkjenningene, og mandag ble leietakerne i Olavsgate 26 informert om at huseier gjenopptar mottaksplanene.

Ny runde

- UDI har ikke utlyst en ny anbudsrunde ennå, og vi har ikke noe konkret avtale. Men når UDI setter i gang en ny runde, kommer vi til å levere et tilbud om drift av asylmottak sammen med Hero. Det har vi nå informert våre leietakere om. Du jublet selvsagt ikke for planene. Men vi fikk kritikk for å ha vært sent ute med informasjon i forrige runde, så nå er vi heller litt tidlig ute med planene våre, sier daglig leder Hans Edvard Aanonsen Grenland Eiendom til TA.

Sliter med å fylle opp

Han mener det er stor sannsynlighet for at Hero får en ny avtale med UDI når det utlyses kontrakter for asylmottak. Dette kan skje i løpet av våren, siden UDI fortsatt melder om behov for flere mottaksplasser. 

- For oss er et asylmottak en god måte å få økonomi i driften. Vi sliter med å fylle opp bygget med leietakere, sier Aanonsen.

Det er i dag 30–40 leietakere i lokalene. Nylig jublet de over at de kunne bli i bygget.