Gå til sidens hovedinnhold

Hun fikk direktørjobben og ansvar for 790 ansatte

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Cecilie Solum fra Porsgrunn er Skatt sørs nye regiondirektør.

Oppstart var allerede 1. august, med hovedmål om å styrke arbeidet for å bekjempe svart økonomi i Vestfold, Buskerud, Telemark og Agder-fylkene.

Med ansvar for 790 ansatte i Skatteetaten region sør gleder Solum fra Porsgrunn seg til oppgaven.

− Skattemoralen i Norge er høy og de fleste betaler skatten de skal. Det er jeg glad for. Samtidig holder Skatteetaten trykket oppe for å bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet, sier Cecilie Solum i en pressemelding.

Solum har ti års fartstid som leder i Skatteetaten noe som kommer godt med når Skatt sørs innbyggertall om ikke lenge runder én million.

Videre i pressemeldingen skriver Skatt sør at en spørreundersøkelse utført av Skatteetaten og Samarbeid mot svart økonomis (SMSØ) viser at færre oppgir å ha betalt svart, færre sier de har vurdert å betale svart og færre kjenner noen som har betalt svart.

− Holdningene til svart arbeid er i endring, men vi kan ikke slappe av i vårt holdningsskapende arbeid. Vi jobber hele tiden for å gjøre det enklere for private og bedrifter å handle rett. Blant annet ved å forenkle rapporteringen og informere om regelverket, sier Solum.

Hun mener et fortsatt tett og godt samarbeid med blant andre Arbeidstilsynet, NAV, politi, Skatteoppkrever og næringslivet i regionen gjør Skatt sør mer slagkraftige. Det er med på å hindre at useriøse aktører skviser redelige bedrifter ut av markedet – og på den måten undergraver skattefundamentet og velferdsstaten.