Da han fikk høre at det hastet, reagerte Tom umiddelbart

TILBYR 50 SENGER: Distriktssjef Tom Kjær ved Telemark sivilforsvarsdistrikt sier de kan stille med senger, dyner og puter til alle de 50 flyktningene Porsgrunn kommune nå har sagt ja til. Han reagerte spontant etter at nyheten ble kjent mandag.  foto: lars ravn

TILBYR 50 SENGER: Distriktssjef Tom Kjær ved Telemark sivilforsvarsdistrikt sier de kan stille med senger, dyner og puter til alle de 50 flyktningene Porsgrunn kommune nå har sagt ja til. Han reagerte spontant etter at nyheten ble kjent mandag. foto: lars ravn

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Sivilforsvaret samt flere idrettslag tilbyr senger, boliger og aktiviteter til flyktningene.

DEL

Porsgrunn kommune planlegger nå en rask opprettelse av midlertidige mottaksplasser for 50 syriske flyktninger. Og tilbudene om å hjelpe til i arbeidet strømmer inn.

Sjefen for Telemark sivilforsvarsdistrikt sier de kan bidra med dyner, puter, sengetøy og senger til et flyktningmottak.

– Dette skal vi fikse. Vi kan også stå for frakt og montering av alt utstyr, sier distriktssjef Tom Kjær.

Han reagerte spontant etter at det ble kjent at Porsgrunn nå gjør klart for å motta 50 flyktninger.

– Vi har masse utstyr som ikke er i bruk, og det er fint hvis noe av dette kan komme til nytte, sier Kjær, som har fått grønt lys fra sine sjefer i det statlige Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Kommunene kan låne utstyret på ubestemt tid.

– Dette er ikke primært oppgaven til Sivilforsvaret i Telemark, men jeg synes det er riktig at vi hjelper til når vi har en slik flyktningsituasjon i Europa, sier han.

Idrettslag stiller opp

Eidanger idrettslag ønsker også å bidra med tilbud og hjelp til flyktningene som kommer til kommunen.

– Det var fotballgruppa her som tok initiativ til at vi skulle stille opp på denne dugnaden. Når kommunen nå skal rigge et tilbud til flyktninger som kommer, er det naturlig at vi bidrar med den kompetansen vi har. Det er viktig at de som kommer hit føler seg velkomne, sier leder Kjetil Haugersveen.

De vil gi barn og unge som kommer et tilbud om ulike aktiviteter i regi av idrettslaget.

– Vi kan mobilisere folk, og tilby sosiale aktiviteter og samle inn klær. Hvis kommunen oppretter et mottak i Vallermyrene leir, blir det også kort vei til oss, sier han.

Lørdag arrangerer idrettslaget sitt årlige sykkelritt for barn og voksne, og i år vil de benytte anledningen til å samle inn penger til flyktninger.

– Vi pleier å ha gratis kiosk for barna denne dagen. Men i år kan folk betale for pølsene og kakene, og pengene vil gå til flyktninger. Her pleier det å være mange folk, så jeg tror vi kan samle inn en del penger denne dagen, sier idrettslederen.

Ordfører Øystein Beyer forteller at det i løpet av det siste døgnet er kommet inn mange henvendelser fra folk som vil bidra.

– Pors sier de kan stille med hus og utstyr. Og Stridsklev idrettslag arrangerer idrettsdag hvor alle inntektene går til flyktninger. Det er svært gledelig at frivillige organisasjoner kommer så raskt på banen og vil bidra. Dette skal vi få til, sier Beyer.

Mandagens beslutning om å iverksette arbeid for å opprette 50 akuttplasser for flyktninger, har han tatt på eget intitativ.

– Her måtte det handles raskt. Men jeg kommer til å ta opp saken i valgstyret i neste uke, hvor hele formannskapet er til stede, sier ordføreren.

Artikkeltags