Christer ble satt ut da han så hva som sto på skjermen

Ane Reinholt og Christer Melby har nå to milliondiplomer fra Rikstoto på pubveggen, her er den nyeste fra 29. september. (Foto: Geir Fragell)

Ane Reinholt og Christer Melby har nå to milliondiplomer fra Rikstoto på pubveggen, her er den nyeste fra 29. september. (Foto: Geir Fragell)

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: – Jeg ble helt satt ut da det stod nesten 1,1 millioner på skjermen, sier Sailors-ansatt Christer Melby.

DEL

To ganger har Rikstoto-maskinen på den brune puben i Storgata travet inn over én million kroner i gevinst. Den foreløpig største kom i februar i fjor.

– Et lag med 3-4 personer vant 1,269 millioner. Da ble det liv her, forteller bar/vakt på Sailors, Christer Melby.

Han har jobbet på puben i halvannet år og trives godt. Ane er lærerstudent og har ekstrajobb på sagnomsuste Sailors Inn. Begge var på jobb da en mannlig gjest på rundt 50 år nylig vant 1,098684 millioner på V65. Det ble hallelujastemning, og den historien forteller de gjerne til PD.

STOD I 30.000

– Det var ved 21-tida 29. september. Vi hadde ikke sett mannen før. Han var her en god stund, spilte V65 og drakk ganske lite. Først stod bongen hans i 30.000, og så smalt det i siste løp på Forus. Bongen steg med over én million på ett løp, forteller Melby.

Han trodde bongen ville stige til kanskje et par hundre tusen, og fulgte opp gjesten på resultatskjerm og system etter hvert som travløpene gikk.

– Mannen ble mer og mer fornøyd. Han sjekka ikke tabellen og hva bongen stod i til slutt, og ba meg om å scanne den på Rikstoto-maskinen.

ØNSKEBAR OG KARAOKE

– Han sa «jeg trur jeg har vinni, men vet ikke hvor mye». Jeg scanna og han stod rett ved siden av. Jeg fikk ikke én, men 4-5 klemmer da gevinsten gikk opp for ham, sier Melby.

Det ble full feiring?

– Han gikk ikke rundt og reklamerte, men spanderte en runde på gjestene.

Storgevinsten rant inn på en tirsdag, og da er det fast karaokekveld på Sailors. Millionbongen gikk inn før det kom mye folk, men en del var til stede.

– Alle inne og ute i røyketeltet kunne ønske seg hva de ville ha i baren. Det ble noen pils, drinker og noen shoter. Vinneren spanderte, forteller Melby.

Etterpå gikk den nybakte travmillionæren på scenen og sang karaoke. Ane og Christer husker ikke hvilken sang, bare at den var på engelsk

Er det Rikstoto-feber på Sailors nå?

– Det varierer veldig fra dag til dag. Noen spiller for 30 kroner, og så kan det komme et lag og spille for flere tusen, sier Christer Melby.

Artikkeltags