Blir ny produksjon på fabrikken: – Nå er det god stemning blant de ansatte

NY PRODUKSJON: RHI skal nå kjøre i gang økt produksjon ved fabrikken i Herøya industripark.

NY PRODUKSJON: RHI skal nå kjøre i gang økt produksjon ved fabrikken i Herøya industripark.

PORSGRUNN: De ansatte ved RHI har nå fått beskjed om at det blir ny produksjon ved fabrikken.

DEL

Fredag var det allmøte for de ansatte ved RHI Magnesita i Herøya industripark. Her kunne ledelsen fortelle at produksjonen av fused magnesia nå skal økes.

– Nå er det god stemning blant de ansatte, i hvert fall mye bedre enn tidligere, sier en ansatt til TA.

Vedkommende sier produksjonsøkningen vil sikre de 42 arbeidsplassene på fabrikken. På sikt kan det også bety at selskapet vil ha behov for å øke bemanningen igjen.

Anlegget for produksjon av fused magnesia på Herøya ble startet opp i 2012, men ble stoppet i august 2016 fordi morselskapet RHI AG i Østerrike møtte sterk konkurranse i markedet for ildfaste materialer.

Bemanningen ble da redusert fra 140 til dagens 42 ansatte.

GODE NYHETER: - Vi har gode nyheter for fabrikken i Porsgrunn. Dette vil gi oss gode muligheter framover, sier fabrikksjef Stuart Ford ved RHI Porsgrunn.

GODE NYHETER: - Vi har gode nyheter for fabrikken i Porsgrunn. Dette vil gi oss gode muligheter framover, sier fabrikksjef Stuart Ford ved RHI Porsgrunn. Foto:

Varsler gode nyheter

– Vi har gode nyheter for fabrikken i Porsgrunn. Dette vil gi oss gode muligheter framover, sier fabrikksjef Stuart Ford ved RHI Magnesita i Porsgrunn.

Han vil foreløpig ikke konkretisere hva som skal skje ved fabrikken framover.

– Vi sender snart ut en pressemelding med alle detaljer, sier han. 

Fused magnesia er en råvare for RHI AGs produksjon av ildfast murverk.

Siden stansen på Herøya i 2016 har produksjonslinjen vært vedlikeholdt og holdt operativ. Og i høst startet fabrikken testproduksjon av fused magnesia, etter at RHI AG hadde lagt inn en bestilling på produktet.

Endringer i markedet

Bakgrunnen for oppstarten av produksjonen i Porsgrunn igjen, er endringer i markedet. I løpet av 2017 åpnet det seg en mulighet for RHI da det oppsto usikkerhet i markedet på grunn av mangel på forsyning av ildfast råvare fra Kina.

Flere kinesiske produsenter av fused magnesia måttet redusere eller stenge produksjonen på grunn av strengere miljøkrav og produktkontroller fra kinesiske myndigheter.

Disse endringene har påvirket markedsprisene og stabiliteten i forsyningene av fused magnesia fra Kina. Endringene førte også til beslutningen om å starte opp fabrikken på Herøya for å kjøre testproduksjon.

Artikkeltags