Plutselig sto bevæpna politi utenfor vinduet - ingen hadde fått vite hvorfor

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Elever og lærere på Kjølnes ungdomsskole så plutselig tungt bevæpna antiterrorpoliti rett utenfor vinduene i klasserommet, uten å vite hvorfor.

DEL

Dette fortalte ansatt på skolen, Høyres gruppeleder Anne Karin Alseth Hansen, da formannskapet torsdag hadde gjennomgang av beredskap og rutiner etter de alvorlige truslene som ble rettet mot Porsgrunn videregående skole dagen før. Ungdomsskolen og videregående er naboer.

– Vi hadde ikke fått beskjed om trusler og politiaksjon før politifolk med maskingevær dukket opp rett utenfor vinduene våre, sa Alseth Hansen.

Både Porsgrunn kommunes egne rutiner, og kommunikasjonen mellom kommunen og eier av videregående skole, Telemark fylkeskommune, ble diskutert i formannskapet.

Ole Henrik Lia (Ap) stusset veldig på hvordan fylkesrådmannen kunne si til mediene at alt var under kontroll på skolen, og at det ikke så ut til å være fare av noe slag, mens det stod tjukt av bevæpnet politi i skoleområdene. Kommunikasjonen mellom Porsgrunn kommune og fylkeskommunen skal nå ettergås.

Mobiliserte kriseteam

– Dette er en god refleksjon fra Lia. Vi har som vertskommune ansvar for fylkeskommunens skole, og bør gå opp dette. Vi fikk melding fra politiet klokka 10.08 om å mobilisere kriseteamet. Etter en snau halvtime fikk jeg beskjed om å sette krisestab. Det er første gang jeg har opplevd en slik hendelse. Tidligere har det vært øvelser, sa rådmann Per Wold.

Varaordfører Janicke Andreassen ba om svar på kommunens system for sms-varsling til foreldre som har barn og unge i skoler og barnehager.

– Da sms'en om hendelsen på videregående kom, satt jeg sammen med en mor som fikk sms om at hun ikke hadde anledning til å hente sitt barn. Man får litt panikk, sa Andreassen.

Foreldrene kan ikke rykke inn og hente barna i en krisesituasjon, men kommunen skal gjennomgå all beredskap og varsling etter trusselen mot Porsgrunn videregående.

Anne Kristine Grøtting (Sp) var på jobb på Porsgrunn videregående skole mens dramatikken pågikk, og sa at hendelsen avdekket hva som fungerer, og ikke.

Artikkeltags