Bråthen kommer fra jobben som rektor ved Kragerø videregående skole, der han har vært de siste fire årene. 55-åringen fra Bamble har tidligere jobbet syv år som rektor ved Re ungdomsskole i Vestfold, og før det som som oppvekstskoordinator i Bamble kommune.

Det opplyser Telemark fylkeskommune i en pressemelding.

- Jeg gleder meg veldig. Det er en kjempeutfordrende stilling i kraft av at det er en stor organisasjon og to store skolebygg. Jeg er både beæret og ydmyk overfor en så stor oppgave, sier Bråthen i pressemeldingen.

Bråthen har hovedfag i pedagogikk fra Høgskolen i Akershus, og holder for tiden på med en mastergrad i skoleledelse på BI. Han er også dobbeltingeniør i maskin og i elektro-automasjon, og har jobbet både i handelsflåten og på plattform.

- Det er en stor personlig utfordring med en så stor organisasjon. Jeg er veldig opptatt av å drive skoleutvikling, og mulighetene for gjennomslag er større i så store kompetansemiljøer som det Porsgrunn videregående skole er, sier Bråthen.

- Utviklingsorientert rektor

Også fylkesopplæringssjef Helge Galdal er fornøyd med å ha tilsatt Bråthen i jobben. 

- Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen og glad på Porsgrunns vegne. Kai er en tydelig, engasjert og utviklingsorientert rektor. Han har gode evner til å lede strategisk og har gjennomføringskraft. Han er også lyttende, og god til å samspille med organisasjonen han leder. Kragerø videregående skole har hatt en spennende utvikling under hans ledelse, og nå ønsket han å ta på seg utfordringen det er å lede en større organisasjon. Så både håper og tror jeg at vi skal finne en god erstatter for ham i Kragerø, sier Galdal.

Bråthen overtar jobben etter Monica Gjertsen Steinbakken, som sluttet i jobben 1. mai i år. Jan Freddy Gusfre er konstituert rektor i overgangsperioden.

Bråthen starter i jobben på Porsgrunn videregående skole i august.