Solgte leiligheter for 105 millioner på få uker – snart starter byggingen

KLARE FOR BYGGING: Det gode salget betyr at det nå er gitt grønt lys for byggestart i det nye boligprosjektet ved elva.

KLARE FOR BYGGING: Det gode salget betyr at det nå er gitt grønt lys for byggestart i det nye boligprosjektet ved elva. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: I løpet av få uker er det solgt leiligheter for 105 millioner på Frednes brygge. Nå planlegges det byggestart for boligprosjektet til totalt 125 millioner rett over nyttår.

DEL

I slutten av september ble de 24 boligene i Frednes brygge-prosjektet lagt ut for salg av boligbyggelaget. Nå er 19 av leilighetene solgt.

– Dette gikk unna. Nå er det kun de rimeligste leilighetene igjen i prosjektet. Men interessen er så stor, at jeg tror det skal gå greit å selge de resterende boligene, sier prosjektmegler Hanne Eriksen Davik i PBBL.

Hun opplyser at det nå er solgt leiligheter for 105 millioner, mens totalprisen for hele prosjektet er på 125 millioner.

Hele 64 medlemmer av PBBL meldte forkjøpsrett til boligene. Men nå er det altså åpent for alle interesserte.

Det gode salget betyr også at det nå er gitt grønt lys for byggestart i prosjektet.

Kritiserer planene

Teknisk sjef Knut Rugtved i boligbyggelaget forteller at de nå avventer rammetillatelsen fra Porsgrunn kommune.

Telemark fylkeskommune har hatt søknad om rammetillatelse til vurdering, og har flere kritiske innvendinger.

– Den planlagte bebyggelse framstår som en balkongvegg, og er på ingen måte varierende og spennende. I nærområdene til de historiske bydelene bør det være høy kvalitet på arkitekturen og god tilpasning til eksisterende bebyggelse, heter det blant annet i uttalelsen fra fagavdelingen i fylkeskommunen.

Snarlig byggestart

– Slik vi forstår det etter møter med kommunen, er det ingen forhold rundt selve byggeprosjektet som utgjør noe problem. Vi tar det for gitt at rammetillatelsen kommer hvert øyeblikk. Vi regner med det blir byggestart rett over nyttår, sier Rugtved.   

Frednes brygge er et samarbeid mellom PBBL og Conceptor bolig. Petter Øygarden i Bratsberg gruppen er styreleder og eier i sistnevnte selskap.

Conceptor er byggherre, mens PBBL sørger for salg og står for byggeledelsen på vegne av byggherre.

På sikt ønsker samarbeidspartnerne å bygge rundt 90 leiligheter fordelt på flere bygg i Frednes brygge-prosjektet. Første trinn er altså 24 leiligheter i et bygg på fem etasjer.

Artikkeltags