Gå til sidens hovedinnhold

Følte seg tvunget til å redde Porselensmuseet

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Porsgrunnspolitikerne følte seg tvunget til å hoste opp over en halv million kroner til Telemark museum for å redde Porselensmuseet – igjen.

Et enstemmig formannskap sa torsdag ja til en ekstrabevilgning til Telemark Museum på 550 000 kroner, for å dekke manglende økonomi ved Porselensmuseet ut året.

Museet sto nå i fare for å måtte stenge dørene hvis pengene ikke kom.

– Vi mener ballen ligger hos Porsgrunn kommune. Museet ble opprettet etter et ønske fra kommunen, og vi har hele tiden vært tydelige på at inntil vi får et statlig tilskudd, må noen andre drifte det. I år har Porsgrunn kommune bevilget 500 000 kroner, og det er ikke nok. Det dekker bare noen måneder med drift, sa nylig direktør Jorun Sem Fure ved Telemark museum.

Stor frustrasjon

Torsdag følte porsgrunnspolitikerne seg tvunget til å hoste opp penger til fortsatt drift av museet.

– Dette er en vanskelig tvangssituasjon. Det er umulig å gå imot denne ekstrabevilgning. Det vil bety en nedleggelse av museet, sa Gro Lorentzen (SV).

– Det er stor frustrasjon med denne tilbakevendende saken. Museet er en viktig del av byens identitet. Vi må få på plass statsstøtten som det hele tiden er snakket om. Museet må trykke hardere på. Sentrale politikere i Oslo vet jo ikke at dette unike museet eksisterer, sa Tord Samdal (KrF).

Tvang og press

Ordfører Kåss oppsummerte saken ved å si at det er bra at politikerne i Porsgrunn forhindrer en nedleggelse.

– Vi er kommet i en tvangssituasjon. Museet er drevet videre som om de har penger som ikke er bevilget. Det aller beste hadde vært å få statsstøtte til driften av museet, slik at Porsgrunn kommune i stor grad kan trekke seg tilbake, sa Kåss.

Han tilføyde at han vil forsøke å få til et møte med kulturministeren, for å øve påtrykk om statlig støtte.