- Nå er alderdommen sikret

TIL ALDERDOMMEN: Torgeir Hansen sikret seg en bunt med stokker og krykker til ti kroner. – Nå er alderdommen sikret, ler han.

TIL ALDERDOMMEN: Torgeir Hansen sikret seg en bunt med stokker og krykker til ti kroner. – Nå er alderdommen sikret, ler han.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Mange møtte opp under tirsdagens hittegodsauksjon i Porsgrunn.

DEL

– Fire sykler for totalt 700 kroner – det er et veldig godt kjøp! De må nok fikses på, men det skal jeg ordne, smiler Anders Wahlstedt, styremedlem i Norsk Folkehjelp i Grenland.

Sammen med lokallagsleder Else Bodil Paulsen er han denne tirsdagen på politiets hittegodsauksjon hos Falck. Og de nyinnkjøpte syklene skal etter hvert lånes ut til flyktninger, som jevnlig samles i lokalene til Folkehjelpen på Vallermyrene.

– Vi har et samarbeid med Voksenopplæringen, hvor flyktninger kommer til oss for øve seg i norsk og bli kjent med hverandre. Med disse syklene kan de lettere komme seg rundt, og bli kjent i byen. Og de som ikke har lært seg å sykle, får opplæring, sier Paulsen.

Totalt møtte 60–70 personer opp til auksjonen, som blant annet besto av 60 sykler, påhengsmotorer, båter, verktøy og et stort antall paraplyer.

- Alderdommen er sikret

Blant dem som hadde møtt opp var Torgeir Hansen, som hadde sikret seg en bunt med stokker og krykker til ti kroner.

– Nå er alderdommen sikret, ler han, og viser TA dagens "fangst".

En luring med paraplyer

– En gang var det en luring som kjøpte opp hele paraplypartiet, forteller daglig leder Arild Raflund Jacobsen ved Falck.

Mannen var sannsynligvis et kremmertalent som hadde sjekket værmeldingen. For da regnet høljet ned, gjorde han butikk på paraplysalg til de andre auksjonsgjengerne.

– Ja, han gjorde gode penger den dagen, smiler Jacobsen.

Alt som går under hammeren er gjenstander politiet har fått inn. Hvis eierne ikke melder seg innen tre måneder, blir eiendelene solgt på auksjon. Mange av gjenstandene er trolig tyvegods. Inntektene fra auksjonen går til namsmannen i Skien og Porsgrunn.

– Vi går i pluss, men dette er ingen gullgruve. Falck får betalt for alt av gjenstander de samler inn, sier leder Bente Amundsen hos namsmannen.

Artikkeltags