Ble stoppet etter dramatisk biljakt i Porsgrunn

Foto: Edle Eidbo Hansen

Foto: Edle Eidbo Hansen

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Det ble en dramatisk biljakt gjennom Porsgrunn da en mann i 20-årene nektet å stoppe for kontroll.

DEL

Det var klokken 18.47 at politiet vinket inn bilen for kontroll på Øyekast i Porsgrunn, men sjåføren hadde tydeligvis liten lyst til å la seg kontrollere av loven lange arm.

KJENT FRA RUSMILJØET

- Da politiet ga tegn til at han skulle stoppe, økte han isteden farten, og forsøkte å kjøre fra politiet, opplyser politiets operasjonsleder.

Politiet kjente igjen personene i bilen fra rusmiljøet, og hadde derfor mistanke om at sjåføren satt ruset bak rattet. Operasjonsleder Vidar Aaltvedt opplyser til TA at denne mistanken ble ytterligere styrket da bilen ikke stoppet da den ble vinket inn.

På grunn av dette la politiet seg på hjul og tok opp jakten etter bilen.

- DRAMATISK

TA har blitt kontaktet av flere personer som fikk med seg biljakten i Porsgrunn. Noen opplevde det hele som svært dramatisk da bilene i høy fart kom kjørende forbi dem.

- Jeg sitter med hjertet i halsen, sa en av dem som tok kontakt med TA onsdag kveld.

Operasjonsleder Aaltvedt forteller til TA at en biljakt aldri er noe som politiet er komfortabel med, men det blir hele tiden gjort vurderinger underveis. I dette tilfellet mente politiet at de hadde kontroll over situasjonen.

INGEN KOM TIL SKADE

- Heldigvis tok ikke jakten mer en 5-6 minutter før bilen stoppet, legger operasjonslederen til.

Bilen ble litt slutt stoppet i Knardalsstrand. Ingen personer kom til skade, men en av politibilene fikk seg en bulk i skjermen.

Det er nå tatt blodprøve av sjåføren, og han er pågrepet og sitter i politiet arrest.

Artikkeltags