Har hemmelig millionær med på laget

Reis opp.

Reis opp.

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Komiteen for gjenoppføringen av Østre Porsgrunn kirke stiller økomisk sterke til å gjennomføre et søksmål mot Porsgrunn kirkelig fellesråd.

DEL

En millionær har blitt med på laget, og er villig til å bidra med finansieringen til søksmålet som garantert vil ende opp på en sekssifret kostnad.

Det skriver Porsgrunns Dagblad.

Og den økonomiske støtten vil være avgjørende dersom komiteen går til sak, ettersom komiteen drives av frivillige.

Det er aksjonsleder Knut Kallhovde som bekrefter dette overfor PD.

VIL IKKE RØPE MILLIONÆR

Den viktige bidragsyteren er ikke navngitt.

I Vårt Land på lørdag antyder også advokat Johan Henrik Frøstrup at han kan være villige til senke timelønna:

– Jeg tør ikke svare på hvem som vil betale for dette, men det er en del idealisme fra alle parter her. Det kan tenkes at jeg kommer til senke salæret mitt i denne saken, sier Frøstrup til avisa.

MENER DE BRYTER LOVEN

Kallhovde forteller til PD at de mener fellesrådet har brutt loven på flere punkter etter at inngikk kontrakten med vinnerne av arkitektkonkurransen Espen Surnevik og Ådne Trodal om å bygge porselenskirken «Reis opp».

- De har blant annet forsømt sin plikt til å høre menighetens syn, sier Kallhovde.

Han syns det er rart at fellesrådet neglisjerer avstemningen i Vestre kirke i juni som hadde et overveldende flertall for gjenoppføringen av den gamle kirken.

Selv sier Leder i fellesrådet Ole Johnny Dahle sier til Vårt Land at de som ønsker gjenreising har fått uttale seg på menighetsmøtene underveis og er blitt hørt, selv om de ikke har fått gjennomslag, og tar truslene om søksmål med knusende ro.

– Vi føler oss veldig trygge på at det forslaget vi kommer fram til, vil bli godkjent, sier Dahle til Vårt Land.

Artikkeltags