Gå til sidens hovedinnhold

– Ole Johan ble brutalt tatt fra oss

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Dødsannonsen til IS-gisselet Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, som ble likvidert i Syria, sto tirsdag på trykk i flere aviser, deriblant Telemarksavisa.

«Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, født 21. februar 1967, ble brutalt tatt fra oss etter 10 måneder som gissel i Syria, lemlestet og til slutt henrettet av IS», skriver familien i dødsannonsen.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstad og kinesiske Fan Jinghui ble tatt til fange i Syria i januar i år, noe som først ble offentlig kjent da IS publiserte bilder av dem med i Dabiq med krav om løsepenger i september.

KREVDE LØSEPENGER

Norske myndigheter ble informert om kidnappingen alt i januar, men valgte å holde dette hemmelig, bekreftet statsminister Erna Solberg (H) i september.

– Kidnapperne har framsatt en serie krav om betydelige summer i løsepenger, sa Solberg, som gjorde det klart at Norge ikke aktet å innfri gisseltakernes krav.

– Det er et prinsipp vi ikke kan fravike, sa hun og la til at utbetaling av løsepenger vil øke risikoen for at andre norske borgere blir tatt til fange.

Forrige uke publiserte IS et bilde som viser at Grimsgaard-Ofstad er drept.

Les saken: IS: – Vi har henrettet norsk gissel

Les saken: Kripos forbereder straffesak 

Utenriksdepartementet har sagt at de ikke har grunn til å betvile at bildet er ekte.