– Kom gjerne med innspill, sier ordføreren mens han skuer ut over den langgrunne stranda innerst i fjorden. Olavsberget er blant strendene som har vært svært godt besøkt av alt fra barnefamilier til ungdom og fiskere denne sommeren.

– Du er jo ordfører, kan du ikke ordne en flytebrygge da? spør Ingrid Marie Kåss (8) som er med pappa på jobb i varmen.

– En god idé, smiler Kåss, som ikke tar sjansen på å love noe ennå.

Populære plasser

En liten smørbrødliste av tiltak for Olavsberget, der mange allerede er utbedra, har kosta kommunen rundt 10 millioner kroner de siste årene, forteller Kåss.

Lista viser alt fra utbedring av stupetårnet, flytebru og rundløype til Kattøya, gapahuk, stangholdere til fiskestenger, rensestasjon for fisk til et toalettanlegg til 3,5 millioner.

Kåss håper badeglade porsgrunnsfolk kan hjelpe til med en utfyllende liste av forbedringstiltak for de kommunale strendene når neste års badesesong banker på døra.

– Olavsberget er en av strendene i kommunen vår som er veldig lett å komme seg til. Både for gående og syklende, med buss og med bil. Den langgrunne stranda passer barnefamiliene, stupetårnet trekker til seg ungdom, og mange går tur på Kattøya, sier Kåss, som forklaring på noe av badestedets økende popularitet. Den rekordvarme sommeren har også hatt mye å si for badehungrige grenlandsfolk.

Les også: Campingsjefen stråler etter oppryddingsmøte

Kiosk og kran

Etter mange år uten kiosk i tilknytning til badeplassen, ønsker ordføreren seg en enkel ordning, muligens drevet av lag og foreninger på dugnad. Inne på campingområdet har driverne utvidet servicekontoret med en slush-maskin og noen få kioskvarer, noe Kåss berømmer.

– Når det er fint vær og godt besøk, kan det være mye å tjene på en kiosk her, mener han.

Vannkran ved pumpehuset på stranda er et av tiltakene som er kommet i løpet av sommeren. Videre lover Kåss bedre skilting på området.

– Her er det 13 skilt på like mange meter, en skiltjungel med mye forskjellig informasjon. Vi må samle opp og gi en bedre oversikt. En ny sykkelparkering kommer også på plass. Og så vil vi se på en fotgjengerovergang ved brua ved Herregårdsbekken, sammen med Vegvesenet, slik at folk som kommer gående slipper å gå over campingplassen for å komme til stranda.

Brønnstadbukta, Mule Varde og Olavsberget er populære, kommunalt eide badeplasser. Skienseide Røra i Bergsbygda er også godt besøkt.

Skien kommune er også grunneier for deler av Olavsberget, men det har ikke lykkes de to nabokommunene å få en avklaring for videre eierskap.

– Vi har tatt regninga med å vedlikeholde og pusse opp, og på sikt vil det være nyttig å få en avklaring, sier Kåss.