Nå er NRK klar for husjakt i Grenland

KAMP OM NRK: Utbyggerne av det nye kontorbygget på Kammerherreløkka (mørkt bygg) holder av to etasjer til NRK. Til høyre for kontorbygget ses det nye hotellet.

KAMP OM NRK: Utbyggerne av det nye kontorbygget på Kammerherreløkka (mørkt bygg) holder av to etasjer til NRK. Til høyre for kontorbygget ses det nye hotellet.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: På Kammerherreløkka venter nå utbyggerne med å leie ut de to siste etasjene i kontorbygget, i håp om at NRK flytter inn.

DEL

– Nå er alt klart. Vi kommer til å annonsere etter lokaler i Grenland ved juletider eller rett over nyttår, forteller Sven Evjenth i NRK Eiendom.

Som kjent ønsker NRK å flytte distriktskontoret bort fra Borgeåsen i Porsgrunn. På nyåret skal statskanalen på befaring i lokaler i Grenland.

– Vi ser etter lokaler på rundt tusen kvadratmeter, opplyser Evjenth.

– I Porsgrunn ...?

– Vi bryr oss ikke om kommunegrensene. Det beste bygget og beliggenheten blir avgjørende. Vi trenger lett atkomst for nyhetsbilene våre, og lokalene må være lett tilgjengelig for folk som skal delta i våre sendinger, svarer han.

Arrangerer finale

Nylig gjennomførte NRK Eiendom samme prosess på Sørlandet. Da falt til slutt valget på nye lokaler i gågata i Kristiansand.

– Vi fikk inn svært mange tilbud på Sørlandet. I siste runde inviterte vi fire aktører til en finalerunde, i en åpen og rettferdig prosess. Vi gjør det nok på samme måte i Grenland, sier Evjenth.

Holder av plass

Utbyggerne av det nye næringsbygget og hotellet på Kammerherreløkka, Bane Nor og R8, mener de har akkurat hva NRK trenger. 

– Vi ser fram til å hive oss over et anbud til NRK. Vi vil sannsynligvis vente med utleie av de siste etasjene i næringsbygget til det er avklart hvor NRK skal flytte, sier utleiesjef Simon Stordalen i R8.

To av etasjene i kontorbygget på fem etasjer er allerede leid ut. I tillegg jobbes det nå med flere konsepter og spisesteder i første etasje. 

– Da står det to etasjer igjen til NRK. Men vi har også andre aktører på blokka. Det har vært mye interesse for å leie plass i bygget, sier Stordalen.

Både hotell og kontorbygg skal stå ferdig våren 2019.

Artikkeltags