Kjørte i 111 km/t på Hydrosletta

FENGSELSSTRAFF: En 26 år gammel porsgrunnsmann som kjørte i 111 km/t i 60-sona på Hydrosletta, er dømt til 36 dagers ubetinga fengsel.

FENGSELSSTRAFF: En 26 år gammel porsgrunnsmann som kjørte i 111 km/t i 60-sona på Hydrosletta, er dømt til 36 dagers ubetinga fengsel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: En førerkortløs 26-åring fra Porsgrunn er den andre personen som er dømt til fengsel etter UPs fartskontroll på Hydrosletta 17. november i fjor.

DEL

Det var om kvelden lørdag 17. november i fjor at Utrykningspolitiet (UP) holdt en fartskontroll på Hydrosletta på Herøya i Porsgrunn. Totalt fem unge menn mista lappen etter å ha kjørt altfor fort i 60-sona. Politiet har tidligere uttalt til TA at de kunne ha tatt enda flere råkjørere under denne fartskontrollen, hvor det bare var en UP-patrulje.

– En betydelig risiko

En 26 år gammel porsgrunnsmann ble målt i 111 km/t i løpet av den to timer lange fartskontrollen. Nylig møtte 26-åringen i Nedre Telemark tingrett, hvor han erkjente straffskyld. I rettssaken kom det fram at 26-åringen tidligere er straffet sju ganger for kjøring uten førerkort og at han tidligere er fradømt førerkortet for alltid.

Tingrettsdommer Øyvind Haugen har dømt 26-åringen til 36 dagers ubetinga fengsel.

– Selv om kjøringa skjedde på Hydrosletta, utgjør så stor fartsovertredelse en betydelig risiko for andre trafikanter. Siktede har over tid valgt å se bort ifra at han ikke har førerkort, og han velger nå også å se bort ifra fartsgrensene. Det er nødvendig med en markert reaksjon, og straffen settes i henhold til påtalemyndighetens forslag. Uten siktedes tilståelse ville straffen vært satt til fengsel i 45 dager, heter det i dommen.

26-åringen, som er i jobb, valgte å ta betenkningstid på om han vil godta eller anke dommen.

Kom tilbake etter få dager

Under den nevnte kontrollen 17. november i fjor, var den høyeste fartsovertredelsen 143 km/t. «Rekordholderen» denne kvelden var en 25 år gammel mann som nylig også ble dømt til 36 dagers ubetinga fengsel. 25-åringen ble også fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på 37 måneder, med fratrekk av perioden som lappen allerede har vært beslaglagt.

UP ble sjokkert over resultatet av kontrollen på Hydrosletta 17. november i fjor. Distriktsleder i UP-distrikt 2, som dekker både Agder politidistrikt og Sør-Øst politidistrikt, Øystein Krogstad, lovet at de ville komme tilbake med nye kontroller på Hydrosletta, noe de også gjorde allerede den 28. november i fjor. Denne kvelden stanset de en 18-åring som kjørte i 103 km/t i 60-sona på Hydrosletta, noe som resulterte i at han mista lappen på stedet.

Les også: Fem sjåfører fikk førerkortet beslaglagt – en av dem kjørte i over 140 km/t

Les også: – Her vil vi plutselig stå igjen, og da vil vi være flere patruljer

Les også: 18-åring råkjørte på Hydrosletta - mistet lappen på stedet

Les også: 25-åring må i fengsel etter vill råkjøring - nå frykter han at han vil miste jobben

Artikkeltags