Hendelsen skjedde under en fuktig fest i en privatbolig i Porsgrunn natt til 18. desember i 2016.

På tampen av kvelden var det kun den fornærmede kvinnen, hennes samboer og barndomskameraten av samboeren hennes (den tiltalte) igjen i huset.

– Jeg ble holdt nede

I Nedre Telemark tingrett onsdag møtte den 48 år gamle porsgrunnsmannen i retten, hvor han sto tiltalt for såkalt sovevoldtekt, noe han nekter for.

Den fornærmede 37 år gamle kvinnen var blitt så full at hun gikk og la seg på soverommet.

– Jeg våkner opp av at det er en mann som ligger over meg, sa kvinnen.

Hun mente at hun hadde lagt seg med strømpebukse, truse og kjole, siden hun alltid pleier å gjøre det når hun er full. Hun mente videre at trusa og strømpebuksa var tatt av da hun våknet. Kvinnen forklarte at hun kjente fingre og etter hvert et kjønnsorgan ble presset inn, og at hun da slo opp øynene.

– Da så jeg at det ikke var N.N. (samboeren hennes). Han (den tiltalte 48-åringen), sa at det går bra, det gjør ikke noe. Det var lys i rommet og jeg ble holdt nede. Da var det bare å kjempe seg ut av den senga og få vedkommende ut og få vekket N.N. (samboeren), sa kvinnen.

Hun løp deretter inn i stua, hvor samboeren hennes hadde sovnet full i sofaen. Samboeren hennes slo nummeret til politiet, som kom raskt til stedet og pågrep den mistenkte, mens kvinnen ble kjørt til voldtektsmottaket.

Aktor, statsadvokat Jeanette Desiree Hagene Knutsen, sa at politiet kom til stedet i løpet av ti minutter.

DNA på høyre hånd

Hagene Knutsen opplyste at de har funnet DNA fra kvinnen på den tiltaltes høyre hånd og negler, på hans pung og boksershort. Men det er ikke funnet DNA fra kvinnen på den tiltaltes kjønnsorgan, og det er heller ikke funnet DNA fra tiltalte på kvinnens kropp eller hennes truse.

Den 48 år gamle tiltalte sa at han hadde gått full inn og lagt seg på soverommet, før han våknet opp av at kvinnen sa «du har lurt meg, jeg trodde du var N.N. (hennes egen samboer)».

– Det neste jeg husker er at jeg ligger på ryggen – hun hyler til meg at du lurte meg, sa den tiltalte.

Tok mobilbilder

Han mente at DNA-et fra kvinnen på hans høyre hånd måtte stamme fra da han hilste på henne tidligere på kvelden. Og DNA-et på hans egen pung og truse, mente han måtte bety at hun hadde trodd han var samboeren hennes.

– Jeg tenker at hun har tatt hånda ned i buksa på meg, og at hun så har funnet ut at det ikke er N.N. (samboeren hennes), sa den tiltalte, som avviste på det sterkeste at hun kunne ha voldtatt en kvinne.

– Jeg ble helt apatisk og satt ut. Jeg satt helt stille til politiet kom. Det var først på legevakta at jeg brøt helt sammen og begynte å grine, sa den tidligere ustraffede 48-åringen.

Det er på det rene at 48-åringen i løpet av festen tok to bilder av den fornærmede kvinnen med mobilen sin, uten at hun var klar over dette. De to bildene ble tatt da kjolen hennes hadde glidd opp, og en kunne se rumpa hennes.

I retten sa 48-åringen at dette var bilder fra morsomme situasjoner, og at bildene ble tatt helt åpenlyst. Et annet vitne sa at han hadde spurt 48-åringen hva han drev på med, og fått til svar at bildene var til «personlig bruk.

– Hun har blitt engstelig

Kvinnens samboer, som har vært kamerat med den tiltalte siden barndommen, tror på samboeren sin, samtidig som han ikke så konkret hva som skjedde på soverommet.

– N.N. (den tiltalte) sa at han ikke hadde gjort noe. Men da jeg så den reaksjonen der (til samboeren), så vil jeg tro at det har skjedd noe. Mer kan jeg ikke si. Hele saken er helt tragisk, sa samboeren.

Han forklarte at samboeren har blitt engstelig, redd for å være alene om natta og at de nå alltid må låse alt av dører.

48-åringens forsvarer, Andreas Nyhaug, påpekte at det også er funnet DNA fra flere andre personer på den tiltaltes venstre hånd, både mannlig og kvinnelig DNA, og mente at dette måtte stamme fra vanlig fysisk kontakt i løpet av festen.

Det er satt av to dager til rettssaken, som avsluttes med prosedyrer torsdag.