På Facebook skriver porsgrunnsmannen at han fikk spille introen til sangen Everglow, på keyboard under en konsert i Cardiff i England onsdag kveld.

Se video av sceneopptredenen nederst i saken.

Han hadde allerede opplevd dem i Göteborg, sammen med kona, og hadde ingen planer om å dra til Cardiff. Det var før en kompis fortalte at han skulle oppleve Fillans favorittband der, og hadde én billett til overs. Dermed ble det to konserter til med Coldplay, i England.

– Jeg bar på en barnslig drøm om å spille med dem, og visste at de hadde tatt en fan opp på scenen før, sier Fillan, som tok med seg plakaten «Can I play Everglow for you?» helt til han kom så langt foran at Chris Martin la merke til ham. Han fikk ikke svaret han hadde håpet på.

– Jeg håper det er greit at jeg avslår høflig. Ville du latt meg gjøre din jobb?, spurte Chris Martin, og la til:

– Hva driver du med? Da Fillan svarte at han var operasanger, fikk pipa en annen lyd.

– «He`s an operasinger!", `ropte han til publikum, som hadde heiet ham frem fra de så plakaten. Nå steg stemningen enda mer.

Ikke avtalt

– Vi er jo i dette øyeblikket sammen, sa Martin og inviterte ham opp på scene. 70 000 ropte begeistret da han ble dratt over gjerdet av sikkerhetsvaktene.

– Det var ikke avtalt spill, understreker porsgrunnsmannen, som opplevde at drømmen gikk i oppfyllelse da han fikk spille introen til «Everglow». Men ikke alt gikk som smurt.

– Det var en rar «delay» på pianoet, men jeg fikk i alle fall spilt introen, sier Fillan.

Han legger til at han faktisk ikke følte seg spesielt nervøs, der han sto foran 70 000 Coldplay-fans.

– Jeg var kanskje litt nervøs, sier operasangeren. Han vurderte ikke å synge med.

– Nei, det tenkte jeg ikke på, smiler Fillan, som fikk fin respons fra sitt store idol:'

– «It sounds great, man», sa Chris Martin. Jan Erik Fillan er ikke mindre fan av Coldplay etter konserten i England.

– Det var en veldig spesiell opplevelse.

Video på Facebook

En video som er publisert av Coldplays fanside på Facebook viser at Fillan sitter ved siden av vokalisten i bandet, Chris Martin, under det som blir beskrevet som en slags X Factor audition. Når vokalisten starter å synge, avbryter han sangen og spøker med at han dessverre ikke går videre til neste runde i London, noe porsgrunnsmannen tar med et smil.

Jan Erik Fillan er kjent som en av Anders Vangens elever, som han startet å gå i lære hos allerede i 1994. Senere ble det studier ved Barratt Due Musikkinstitutt og Statens Operahøgskole der han ble uteksaminert våren 2003. I den senere tid har han hatt stor suksess meg egne fotoutstillinger, blant annet i Larvik.