Solariumskjeden Brun og Blid har de siste årene gått en litt annen vei i å finne sine ansikter utad. I stedet for å bruke modellbyråer eller kjendiser for å fronte solariumskjeden, har de valgt å arrangere en åpen konkurranse dere alle personer over 18 år kan melde seg på.

Nå er modellen for 2017 funnet. Dora Marble er navnet på kvinnen som vil sole seg i glansen på plakater for Brun og blid i året fremover.

23-åringen er fra Porsgrunn, men bor og arbeider som grafisk designer i Oslo. Dette er andre gang Marble hun har kommet til finalen. Sist var i 2013, men da måtte hun se seg slått av Niklas Hovgård.

Vanlige folk

- Alle deltakerne er blant «vanlige folk». Det er ingen som blir oppfordret til å bli med og det benyttes ingen profesjonelle modeller, utover at de selv må melde seg på, sier markedssjef Susanne Monsen Mathisen til Side3.

- Vi vet at det er mange som har en modelldrøm, både jenter og gutter, kvinner og menn. Vi realiserer én slik drøm i året. Samtidig har vi erfart at deltakelse i konkurransen har åpnet flere muligheter for dem som har deltatt. Nå som vi arrangerer konkurransen for sjuende gang, kan vi fastslå at det er blitt en årlig tradisjon, sa Monsen Mathiesen til Side3 i 2015.

Vinneren får 200.000 kroner i premie, samt 60.000 kroner hvert år bildene gjenbrukes.

- Utrolig gøy

- Det er veldig godt å vinne, spesielt siden jeg har vært med før. Det er utrolig gøy, sier Marble til Side3 på telefon fra Bergen, hvor finalen ble avholdt.

23-åringen forteller at hun allerede vet hva pengene skal gå til.

- De går rett til egenkapital til leilighet. Og så skal jeg spandere en ferie på mamma.

Fornuftig bruk av pengepremien er ikke det eneste smarte valget Porsgrunns-kvinnen har gjort det i 2017. TV3 og årets utgave av «Paradise Hotel» skal ha ønsket å ha henne med. Det skjedde ikke.

- De spurte noen ganger, men det takket jeg nei til. Kanskje like greit, humrer 23-åringen.

I tillegg til jobben som grafisk designer, tar Marble noen modelloppdrag på hobbybasis. Hun forteller til Side3 at hun håper seieren i modellkarrieren kan gi henne et lite løft i riktig retning.

- Jeg håpet jo selvfølgelig å vinne, men man kan jo aldri vite med slike ting. Nå håper jeg at seieren kan være et steg videre karrieremessig. Jeg stortrives i jobben som grafisk designer, men det hadde vært gøy å fått arbeide som modell. Aller helst drømmer jeg om å kunne jobbe som skuespiller eller gjøre innen dans. Vi får se hva som skjer i fremtiden, avslutter Marble.