Forventer store køer og enda en vei stenges

PORSGRUNN: Onsdag stenges Lilleelvkrysset. Statens vegvesen ber folk forberede seg.

DEL

Onsdag neste uke stenger vi fylkesvei 32 Vallemyrvegen mellom BEHA-kvartalet og til jernbaneovergangen i Lilleelvkrysset. Vegen vil være stengt fram til høsten 2017.

– Vi beklager at stengingen vil medføre vanskeligheter og større køer. Vi håper at vi kan få hjelp fra grenlandsbeboere som har mulighet til å gå, sykle, ta bussen eller å kjøre sammen for å redusere køene, understreker byggeleder Kari Tisjø Tveit i Statens vegvesen.

I forbindelse med stengingen av Lilleelvkrysset vil også Dr. Munks gate stenges samtidig. Veien vil være åpen for gående og syklende, men bilistene som skal til Kjølnes-område må finne andre løsninger.

Arbeidene med å bygge ny vei foregår tett på Lilleelva hvor grunnforholdene er dårlig, derfor må entreprenør HAB Construction av sikkerhetsmessige årsaker stenge veien. Stengingen kan føre til lange køer i Porsgrunn sentrum.

Statens vegvesen ber om hjelp for å få trafikkavviklingen til å gå så smertefritt som mulig. Derfor ber de folket vurdere disse tre alternative transportmetodene:

Ta bussen

Ta bussen i stedet for bilen. Vi har et godt kollektivtilbud i Grenland med avgang på metrobussene hvert 10. minutt og de mest fleksible og billigste billettene i landet. Dette kan avlaste biltrafikken spesielt i rushtiden.

Gå eller sykle

Om du har mulighet kan det være lurt å ta beina eller sykkelen fatt de neste månedene, enten hele veien til jobb eller fram til for eksempel bussholdeplassen.

Kjør sammen

Har du en eller flere kolleger som skal samme vei som deg til jobben kan det være lurt å avtale å kjøre sammen.

– Har du vært inne på tanken på å teste ut buss, sykkel eller å gå, så er dette en god anledning sier prosjektleder i Bypakke Grenland Olav Risholt.

Omkjøring for bilister og tungtransport vil være godt skiltet under stengingen.

Vegen vil være stengt fram til høsten 2017.

Artikkeltags