– Hvor skal legevakta ligge?

Enige: Kjell Grant Teigen i By- og nærmiljøpartiet og Nelly Olsen i Frp er enige i at legevaktens plassering må på plass før samarbeidet.

Enige: Kjell Grant Teigen i By- og nærmiljøpartiet og Nelly Olsen i Frp er enige i at legevaktens plassering må på plass før samarbeidet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Flere helsepolitikere mener beliggenheten til en ny felles legevakt for Grenland må på bordet – før innholdet utredes.

DEL

Utvalget for helse og omsorg valgte tirsdag kveld å si ja til forprosjektet til en ny felles legevakt for flere av kommunene i Grenland. Det store diskusjonen dreide seg imidlertid ikke om de ønsket en ny legevakt – men om det skulle stilles krav til beliggenhet.

– Vi mener det viktigste er å bestemme hvor legevakta skal ligge. Det er ingen hensikt å bruke tid på utredninger som koster tid og penger, dersom legevakta ikke blir noe av. Det er viktig at vi finner stedet, før vi ser på innholdet, sier Inger Marit Osland (H).

– Diskusjonen om en felles legevakt er oppe ved jevne mellomrom, men strander stort sett på plasseringen. De fleste som diskuterer legevakta er mest opptatt av beliggenheten, det er ikke tvil om at innholdet blir utmerket, sier Kjell Grant Teigen (By og nærmiljøpartiet).

– Brent barn skyr ilden. Vi må være realistiske og lære av gamle feil. Her kan vi bruke masse tid, og få forventninger som ikke møtes. Å utrede hvor legevakta skal ligge, står ikke i veien for et videre samarbeid, samstemmer Mahmoud Farahmand (H).

– Er vi imot?

Høyre, By- og nærmiljøpartiet og Fremskrittspartiet fikk ikke støtte av Rødt, Arbeiderpartiet og KrF. Saken om en ny felles legevakt for Bamble, Porsgrunn, Skien, Kragerø, Siljan og Nome går videre til utredning, uten krav om at beliggenheten skal utredes først.

– Dette er et vedtak i første fase. Hvis ikke lokaliseringen er i Porsgrunn – er vi da imot? spør Ole Henrik Lia (Ap). Han mener organiseringen av et legevaktsamarbeid, innhold og hvilke kommuner som skal med er vel så viktig som plasseringen.

– Vi sitter her for Porsgrunns befolkning, og det er dem vi skal ta hensyn til. Erfaringsmessig vet vi at vi i Grenland har ekstremt vanskelig for å bli enige om beliggenhet, avslutter Teigen.

Artikkeltags