Kjempebygg til 130 millioner: – Vi gleder oss til å flytte inn

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Leietakerne gleder seg til å flytte inn i det nye, 5000 kvadratmeter store signalbygget på Kjølnes. Foreløpig er 65 prosent av bygget utleid.

DEL

– Vi gleder oss veldig til å flytte inn i dette flotte bygget. Det vil gi en boost for hele organisasjonen, sier Marit Larsen og Liv Axelsen i forsknings- og utviklingsselskapet Tel-Tek.

Selskapet skal leie 35 kontorer i bygget på 5000 kvadratmeter, som har fått navnet Delta Porsgrunn. Totalt er det plass til 200 arbeidsplasser i bygget.

– Vi har hovedsakelig valgt cellekontorer, og noen åpne løsninger. Forskerne våre må ha rom for å konsentrere seg, vet du, sier Tel-Tek-leder Larsen.

Byggearbeidene skrider nå fram, og bygget skal stå ferdig 1. februar.

– Det er nesten utrolig at de rekker å bli ferdig til den datoen, sier Axelsen under omvisningen i bygget.

– Jo da, det skal vi klare, forsikrer daglig leder Kjell Arne Lunde i det kommunalt heleide eiendomsselskapet, Porsgrunn utvikling (PU).

Kontorbygget er prosjektert til å koste 130 millioner kroner, og finansieres med egenkapital og lån. Rundt 65 prosent av bygget er nå leid ut.

– Holder dette for å gå i økonomisk balanse?

– Ja, vi vil gå i balanse med en slik utleieprosent. Fram til nå har ikke vært så aktive med å gå ut i markedet for å skaffe leietakere. Men vi skal gjøre en offensiv nå. Vi har to-tre aktuelle leietakere på blokka. Jeg regner med at vi klarer å fylle bygget 100 prosent, sier Lunde.

– Vi er opptatt av å få inn leietakere fra næringslivet som driver med virksomheter innen forskning og utvikling, som passer inn i dette konseptet, sier prosjektleder i PU, Gjermund Langslet.

De sier de har merket en stigende interesse for bygget etter hvert som det nærmer seg ferdigstilt.

– Eksempelvis er solcellepanelene nå kommet opp på taket. Disse vil dekke 10–12 prosent av strømforbruket i bygget. Det bidrar til lave driftsutgifter for leietakerne, sier Lunde.

Det er alt inngått leiekontrakter med PP-tjenesten i Porsgrunn kommune, Høgskolen i Sørøst-Norge, Universitetet i Stavanger og Tel-Tek. Tanken er at ulike fagmiljøer skal kobles sammen i såkalte klynger. Den første klyngen som er dannet, er fagfolk fra høyskolens lærerutdanning, Lillegården kompetansesenter og PP-tjenesten. Nå jobbes det med å etablere en klynge innen ingeniørfagene.

Diger parkeringsplass

PU har også kjøpt nabotomta til Delta-bygget, av Tel-tek for 11,5 millioner. Teknologisenteret som står der i dag, skal rives. I første omgang kommer det en stor parkeringsplass på tomta, med plass til 140 biler.

– Det er en gammel reguleringsplan for området, og den tillater at vi kan bygge såpass mange parkeringsplasser. Du kan heller ikke etablere ny næring på Kjølnes uten å tilby parkering, sier Lunde.

På sikt er målet et nytt kontorbygg på parkeringsplassen, det såkalte byggetrinn 2.

– Ja, vi ønsker å bygger mer her. Det er planen, sier Lunde.

Artikkeltags