Gå til sidens hovedinnhold

Hva skal idrettsanlegget hete?

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Blir det «Urædd stadion», «Kjølnes arena» eller «Leirkup idrettspark»? Hele det nye idrettsanlegget på Kjølnes skal få et nytt navn.

Uræddhallen er jevnet med jorda, og en ny svømme- og idrettshall skal bygges på Kjølnes. Idrettsanlegget hører til Campus Kjølnes-området, men fortjener et nytt og eget navn, mener kultur- og idrettssjef Mariann Eriksen i Porsgrunn kommune.

Nå ber hun om forslag til navn for hele området, og kommunen tar også imot innspill til navn på ny svømmehall og ny dobbelt idrettshall.

– Andre steder har man også benyttet personnavn (til heder og ære), eller navn på fjelltopper, elver, vann i den aktuelle kommunen. Når det gjelder andre kommuners praktisering av navn for liknende områder/anlegg, er uttrykkene idrettspark, arena og fritidspark mye brukt.

Kjølneshallen?

Det nye navnet skal være dekkende for hva idrettsanlegget inneholder, og lista teller i dag følgende: Kjølnes stadion – friidrettsbane med gressbane i midten, fotballstadion – med kunstgress, Urædds klubbhus, Kjølnes gressbaner, Tennishallen, Porsgrunnshallen (idrettshall), Porsgrunnshallen (svømmehall), bryterom, bokserom, lokalene til et tidligere treningssenter, og i tillegg kommer en dobbelthall med arena, en ny svømmehall og mulig etterbruk av den gamle svømmehallen.

– I Porsgrunn har man hatt tradisjon for å knytte stedsnavn til ulike idrettsanlegg. Eksempler på dette er Heistadhallen, Stridsklevhallen og Eidangerhallen, melder kommunen.

Navnevalget avgjøres formelt av en navnekomité, men kommunen ber om forslag fra innbyggerne, på Facebook, Instagram eller på e-post.

Dersom det er flere med samme forslag, trekkes det én vinner av premien, som får et gavekort på 1000 kroner ved kulturhuset som i sin tid fikk navnet Ælvespeilet etter en lignende navnekonkurranse.