Slik blir det nye hotellet

NYE TEGNINGER: Denne modellen viser hvordan Kammerherreløkka med hotellet og kontorbygget med tilhørende uteområder vil se ut.

NYE TEGNINGER: Denne modellen viser hvordan Kammerherreløkka med hotellet og kontorbygget med tilhørende uteområder vil se ut.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Utbyggerne legger nå fram nye tegninger av hotell og kontorbygget på Kammerherreløkka.

DEL

Det har i lang tid vært knyttet spenning til hva slags fasade som kommer på hotellet og kontorbygget som nå reiser seg på Kammerherreløkka. Nå legger utbyggerne i Kammerherreløkka AS, som består av Bane Nor Eiendom AS og R8, endelig fram de nye tegningene.  

Dette viser hvordan byggene blir seende ut dersom tegningene blir godkjent av kommunen.

– Vi benytter betydelige kostnader for å følge arkitektens anbefalinger for fasadeuttrykk og materialbruk, sier prosjekt- og utviklingsleder Bjørnar Haukstad i R8 Property i en pressemelding.

Han tilføyer at det også er benyttet store ressurser på å skape et flott område utendørs.

Setter preg på byen

I pressemeldingen sier R8 at hotellet er tegnet av prisbelønte og anerkjente Lund Hagem arkitekter.

– Modellen viser hvordan Kammerherreløkka med hotellet og kontorbygget med tilhørende uteområder vil se ut. Med sine åtte etasjer vil hotellet bli godt synlig i byen, og vil naturlig fylle rollen som et signalbygg for både innbyggere og besøkende. Vinduene er i varierende størrelser og vindussettingen er irregulær, dette er for å forsterke hotellets individualitet. Selve fasaden framstår som lys, varm og gyllen, og metallkledningen gir et spennende fargespill som vil variere med himmellyset, heter det i pressemeldingen.

Comfort Hotel Porsgrunn med sine 134 rom åpner i mars neste år. I tilknytning til hotellet kommer det et næringsbygg på fire etasjer.

Artikkeltags