Åpner kafédøra på julaften

Julaften: Julemiddagen hos Kirkens bymisjon drives kun av frivillige forteller Signe Tynning, Tina Brorsen og Håkon Stornes.

Julaften: Julemiddagen hos Kirkens bymisjon drives kun av frivillige forteller Signe Tynning, Tina Brorsen og Håkon Stornes. Foto:

PORSGRUNN: Denne jula åpner Kirkens Bymisjon døra for dem som søker fellesskap rundt bordet på julaften. – Det er få som har meldt seg på, men veldig mange som vil jobbe frivillig, sier Håkon Stornes i Kirkens Bymisjon.

DEL

Kirkens Bymisjon arrangerer julekafé på julaften for første gang. Etter å ha gjort nyheten kjent i egne nettverk, ble den lagt ut på nett mandag ettermiddag. Under et døgn senere er innlegget delt nesten 100 ganger på Facebook.

– Ja, det er mange som deler, men ikke et renn av påmeldinger, sier Stornes.

Derimot har svært mange meldt seg frivillig til å jobbe under arrangementet. Pågangen er så stor at kafeen holdes åpen med bare frivillige krefter.

Ble avlyst

Kirkens Bymisjon i Porsgrunn er fortsatt ny i byen, og hadde egentlig ikke planer om å holde dørene åpne på julaften i år. Etter at Julaften for alle ved Vestsiden menighetshus valgte å ta pause i år, gikk Håkon Stornes og gjengen i bymisjonen i tenkeboksen på ny.

Les også: Dropper julefeiring for ensomme: – I fjor var det flere av våre faste gjester som sa at de var usikker på om de orker mer

– Kirkens Bymisjon arrangerer julaften over hele landet, men her i byen har det vært arrangementer på Vessia og ved Evangeliehuset. Vi ville ikke konkurrere med dem, men når noe blir avlyst blir situasjonen en annen. Derfor har vi valgt å åpne dørene også på julaften. Vi har snakket litt lavt om det, men nå nærmer det seg og vi har fortsatt plass til flere påmeldte, sier Stornes.

Julaften dekkes det til jule-koldtbord, og dørene er åpne fra 16–20. Det er lavt fokus på de frivillige kokkekunnskaper. Målet er å sitte sammen rundt bordet, forteller han.

– Det er ikke forskjell på folk. Her sitter vi rundt bordet i et likeverdig fellesskap. Ikke glem at det også er grunner til at folk stiller som frivillige – de ønske å være til nytte.

– Må åpne sine rom

Stornes åpner for et større samarbeid mellom Krikens bymisjon, menigheter og organisasjoner.

– Det er behov for et fellesskap på julaften. Sannheten er at altfor mange kirker og bedehus står tomme etter klokka 17 på julaften. Man må være sitt ansvar bevisst, og åpne våre rom, sier Stornes.

Stornes tror terskelen for å melde seg på et julaften-arrangement kan være høy.

– Men det går an å ta kontakt, komme innom og hilse på, så tar vi det derfra, sier han. Kafeen holder åpent som vanlig i tida fram mot jul. Lørdag 21. desember arrangeres det attpåtil gratis grøtfest for barnefamilier.

Artikkeltags