Gå til sidens hovedinnhold

IS-gisselets familie: - Vi har vært forberedt

Artikkelen er over 5 år gammel

- Vi sitter bare og venter.

Onsdag kom meldingen om at terrorgruppen IS har publisert et bilde som angivelig viser at nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) - som har blitt holdt som gissel siden januar i år - skal være drept.

Opplysningen er ikke bekreftet, men Statsministerens kontor har sett bildene, og sier at ting tyder på at nordmannen er død.

Grimsgaard-Ofstads familie ønsker ro, men et familiemedlem sier til Nettavisen at de tar beskjeden tungt.

- Vi vet mindre enn media om dette, og sitter nå bare og venter på å få det verifisert eller avkreftet. Det eneste vi vet er at ett eller annet IS-tidsskrift har trykket et bilde, sier vedkommende til Nettavisen.

Han ønsker ikke å bli omtalt ved navn.

Videre sier familiemedlemmet at de har ventet på at noe skulle skje i saken.

- Man er jo til en viss grad forberedt, men når det kommer nyheter som dette, så blir det annerledes. Det er vanskelig å si noe om dette når vi ikke vet noe mer.

Ole Johan Grimsgaard-Ofstads familie har kommet med følgende uttalelse:

«Vår sønn og min bror ble kidnappet og holdt som gissel i Syria siden januar. Der ble han i to omganger lemlestet. IS fjernet først hans tommelfinger på venstre hånd, deretter alle fingre på hans høyre hånd, hele tiden under trusselen om å bli drept. Til slutt gjorde IS så alvor av truslene og drepte ham.

Vi, hans foreldre og søster, har hele tiden vekslet mellom håp og fortvilelse, som nå er avløst av en dyp sorg. Vi vet ikke hvor han er begravet.

Norske myndigheter har hele tiden nedlagt et omfattende arbeid for å få Ole Johan frigitt, dessverre uten resultat. Likevel, stor takk for det, og en særlig takk til politiets krise- og gisselforhandlertjeneste for god omsorg og oppfølging i en, for oss, meget vanskelig og tung tid.

Vi ønsker ikke kontakt med media i den kommende perioden og ber om at dette respekteres», heter det i uttalelsen.