– Det har gått over all forventning. Det har vært mye mennesker og topp stemning hele veien, forteller Tor Arne Ursin fra Grenland friteater.

Det er andre året Vinterscenen arrangeres, som en slags mini-PIT på vinterstid. Festivalen er i regi av Grenland friteater og den kunne by på mange varierte bidrag fra teaterverden i helgen.

Møteplass

– Det har vært mange aspekter av scenekunst. Vi har tatt pulsen på det som er her i distriktet, folk har vist seg fram og fått nye impulser, forteller Ursin.

Han forteller videre at festivalen har hatt en opptur i år, og at folk har kommet fra blant annet Oslo, Bergen, Arendal og helt fra Kirkenes for å være med.

– Folk har sagt at de setter pris på det de har sett, men aller mest det at det har vært så sosialt og at det har vært en fin stemning rundt det hele. Folk er glade for å møte hverandre.

Arrangørene vil at festivalen skal være en møteplass mellom publikum og artister, men også med artistene seg imellom.

– Folk kan dra hjem igjen beriket, og det er fint. Vi vil skape kultur, sier Ursin.

Eksperimentell

Noe av det vi så søndag var blant annet starten på det som skal bli en forestilling om psykisk helse. Til høsten skal den vises på videregående skoler. Her skal karakterer fortelle reelle historier om psykisk helse. Det skal være skildringer av opplevelser i det som er i grenseland mellom virkelighet og uvirkelighet. Det er Kjersti Postli Høgli, Aslak Moe og Lars Løberg Andersen som er medvirkende i produksjonen som nå er under arbeid.

Festivalens siste forestilling var også dens mest eksperimentelle. Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Berg Kongsness sto bak forestillingen «Soft Manifesto» som var en blanding mellom poesiopplesning og dans. Det var også en konstant bakgrunnslyd av noen som knaste potetgull. Et 20 talls mennesker så forestillingen, som for undertegnede ble en smule sært.

Søndagens høydepunkt var den korte snutten vi fikk fra Guttorm Guttormsen og Geddy Aniksdal. De jobber med en musikkforestilling som skal være klar til høsten.

Mersmak

Om festivalen skal arrangeres igjen til neste år er enda uvisst, men ifølge Ursin er det noe de har lyst til.

– Det gir jo mersmak, men vi må foreta en kalkulering over hvilke midler vi har. Det er en viktig oppgave for oss å skape et miljø og nettverk for andre, avslutter Ursin.