Får ikke bygge slik likevel

LIKE LANGT: Politikerne i Porsgrunn er ikke enige i at Frednes brygge skal ligge med langsiden mot elva, selv om kommunens administrasjon synes det svarer med planene for området.

LIKE LANGT: Politikerne i Porsgrunn er ikke enige i at Frednes brygge skal ligge med langsiden mot elva, selv om kommunens administrasjon synes det svarer med planene for området.

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Politikerne i Utvalg for miljø og byutvikling stoler ikke fullt og helt på sin egen administrasjon, og sender Frednes brygge-saken videre til Fylkesmannen.

DEL

Om de 20-talls leilighetene som allerede er solgt i Frednes brygge, blir fordelt på to bygg eller i et bygg liggende langs Porsgrunnselva, gjenstår fremdeles å se.

Tirsdag var klagen på avslaget av den første rammesøknaden oppe til politisk behandling. Administrasjonen i kommunen mener utbyggere bør få lov å bygge langs elva, mens politikerne avviser dette. De vil ha en vurdering på hvor store føringer den mye omtalte masterplanen skal få i området. I masterplanen heter det at byggene skal har kortsiden mot elva.

– Det er viktig å få avklart masterplanens status, derfor tar vi ikke klagen til følge, sier Gunnar West Sørlie (H).

Les også: – Øygarden kan plassere byggene slik han vil

– Meldingen fra Conseptor bolig er at man ville være mest fornøyd med å bygge det første alternativet, men de er villig til å rette seg etter det politikerne i porsgrunn mener, sier Anders Hoel i PBBL, som har stått for salget av leilighetene.

19 av de 20 boligkjøperne som allerede har tegnet kontrakt er med videre, dersom bygget deles opp.

– Rammesøknaden ble sendt i juni, men da vi fikk et signal fra dette forumet om at prosjektet ikke var i tråd med masterplanen for området, snudde vi oss raskt rundt og laget et alternativt prosjekt. 19 av kjøperne har blitt med over i det nye prosjektet, og mange synes dette er et bedre forslag enn det som først var tenkt, med flere vindusfasader, sier Hoel.

Dersom Frednes brygge ender opp i to bygg, tjener utbyggerne inn kostnadene på det nye prosjektet ved å øke antallet leiligheter fra 24 til 26, og bygge fem etasjer mot naboen Du verden, kontra tre som opprinnelig planlagt.

Artikkeltags