Bekrefter planene: NRK forlater Borgeåsen

Flytter ut: NRK er i gang med å flytte ut av gamle lokaler, til fordel for mer moderne og mindre lokaler over hele landet. NRK på Borgeåsen er intet unntak, melder Sven Evjenth i NRK Eiendom.

Flytter ut: NRK er i gang med å flytte ut av gamle lokaler, til fordel for mer moderne og mindre lokaler over hele landet. NRK på Borgeåsen er intet unntak, melder Sven Evjenth i NRK Eiendom.

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: – Vi ser etter nye moderne lokaler som ligger sentralt og synlig. Om det blir i Porsgrunn eller Skien har ingen betydning, sier Sven Evjenth i NRK Eiendom.

DEL

NRK Eiendom selger gamle lokaler og flytter inn i nye over hele landet, forteller Sven Evjenth i NRK Eiendom.

TA omtalte tidligere denne uka at Holta-familien er i dialog med NRK om å bygge boliger i Borgeåsen.

Les også: Vil flytte markagrensa, bygge boliger og lage kafé med utkikkspunkt

– Vi går i gang med å flytte NRK bort fra Borgeåsen, og vil ta kontakt med kommunen om dette. Det blir en åpen konkurranse om hvor vi havner, sier han.

Årsaken til flyttingen er behovet for langt mindre plass, og en teknisk oppgradering av utstyret NRK-gjengen behøver i arbeidet.

Ingen porsgrunnsgaranti

– Nyhetsbiler ut, og medvirkende inn, økonomi og sikkerhet er alle viktige elementer som vi vekter når vi velger et nytt lokale, sier han.

Det er ikke gitt at NRK fortsetter å ha sitt distriktskontor i Porsgrunn.

– Jeg har ingen følelse på om det blir i Porsgrunn eller Skien, men jeg vet at det er engasjement rundt det. 

NRK satser på å være på plass i nye lokaler i løpet av 2019, men starter arbeidet med å finne et nytt sted å være denne høsten.

– Lokalene på Borgeåsen er bygget for en helt annen tid. Nå kan man strømme fra hvor som helst, og det vi tidligere brukte store tekniske rom til blir skybasert. Det er en helt annen verden.

– Urbant, med puls

Distriktskontoret på Borgeåsen er ett av fem i NRK-systemet. I tillegg huser Borgeåsen en regionsenhet. Sammen trenger redaksjonene 1000–1500 kvadratmeter kontorplass, med gode parkeringsmuligheter og sentral beliggenhet.

– Vi ønsker oss noe urbant, med litt puls. Kontorene skal ligge sentralt og synlig, og vi kan gjerne leie, framfor å eie, sier Evjenth.

NRK på Borgeåsen har rundt 3000 kvadratmeter boltreplass i dag.

– Det er viktig for oss å ha en god prosess med tanke på etterbruk. I de nye lokalene må vi gjøre store tekniske investeringer, og vi er avhengig av god finansiering fra Borgeåsen. Beliggenhetsmessig ligger det tett på marka og i et boligfelt, og vi synes boliger passer bra der oppe.

Artikkeltags