Gå til sidens hovedinnhold

Svømte fra øy til øy - havnet midt i et bryllup

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Mange har vært på øyhopping i Eidangerfjorden i sommer. Men har du prøvd øysvømming?

Det har Liv og Øivind Sanderød fra Brevik. På en av de siste virkelige sommerdagene kledde de på seg badedrakt og badebukse og pakket vanntette sekker. Klare til å legge ut på svøm fra øy til øy blant perlene som ligger på en snor rett utenfor stuevinduet deres.

– Ja, hvor kom egentlig ideen fra. Jeg har funnet ut at det må ha vært da jeg så på NRK sommerbåten og det var noen svømte Moss-Horten, forteller Øivind.

Han har nettopp kommet hjem etter å ha lukket dørene hos Sanderød sport for dagen. Her i huset har det med andre ord aldri stått på utstyr. Men så er det vel heller ikke der det skorter for det fleste av oss. Det er evnen til å bare gjøre det. Komme seg ut. Være litt impulsive.

– Fantastisk

Det høres kanskje ut som en stor og til dels krevende øvelse, men ifølge ekteparet var det på ingen måte det.

De reiste hjemmefra en lørdag ettermiddag i 15.30- tiden og var i middagsselskap hos noen venner i halv-åtte tiden senere på kvelden.

Første stopp var Ulesund hvor de satte fra seg bilen. Der la de ut på svøm med kurs for Øksøya.

– Vi var litt spent på temperaturen i vannet, men det var faktisk helt nydelig, forsikrer de.

I den vanntette sekken de skjøv foran seg hadde de skift til å ta på seg når de nådde land igjen.

– Heldigvis skiftet vi der for da vi kom litt inn på øya til indremisjonsanlegget havnet vi midt oppi et bryllup. Men det var bare moro, ler de.

Etter å ha fulgt stier over øya la de igjen ut på svøm. Denne gang med kurs for Løvøya friområde.

– Akkurat det var et stykke å svømme, men med normale svømmegenskaper går det helt fint, sier de.

Videre gikk ferden til Klokkerholmen, videre over til Løvøya igjen og deretter til Sandøya.

– Her avsluttet vi turen med litt mat og en kald en på Sandøya handelshus. Det smakte veldig godt.

– Fra vi la ut på svøm til vi venta på ferja tok det ikke mer enn drøya to timer faktisk, så dette er noe som de aller fleste kan klare, påpeker Øivind.

– Men det er selvfølgelig noe i det å bare finne på det. Vi har nok alltid vært litt impulsive og trenger ikke planlegge så mye før vi reiser. Det gjelder her i nærområdet, men også når vi reiser til utlandet. Vi bestiller fly og har noen tanker om steder vi vil til, men tar det meste underveis, forteller de.

Friluftslivets år

2015 er friluftslivets år. I natt er målet Norgesrekord i antall mennesker som sover ute, og i morgen er det den store kom-deg-ut-dagen. Flere store arrangement finner sted i Telemark og landet for øvrig. Øivind og Liv er opptatt med familieselskap i helgen, men som regel blir det alltid tur i helgene. De tas stort sett på sparket ved frokostbordet.

Forrige helg endte det med overnattingstur i nærheten av Sildevika. Øivind hadde noen hengekøyer i butikken han hadde lyst til å teste. Med myggnetting og tak over.

– Vi sov så kjempegodt. Det var en nydelig tur. Det også. Å våkne til solskinn, ta morgenbad og spise frokost i fjæresteina. Men å sove ute er det jo mange som gjør, så det er jo ikke så spesielt, mener det spreke ekteparet.