Nå forsvinner dette bygget

RIVES: Vinduer er fjernet og trafikken er lagt over i ett felt, når bygningen i nedre del av sentrum skal rives. Her skal det gjøres plass til 18 nye leiligheter i Skomværkvartalet.

RIVES: Vinduer er fjernet og trafikken er lagt over i ett felt, når bygningen i nedre del av sentrum skal rives. Her skal det gjøres plass til 18 nye leiligheter i Skomværkvartalet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: De store maskinene rulles inn, mens vinduene fjernes i Storgata 84. Nå skal bygget jevnes med jorda for å gi plass til nye leiligheter midt i byen.

DEL

Det betyr at det gjøres alvor av planene om et splitter nytt Skomværkvartal. Utviklingen i nedre bydel fortsetter etter at leilighetssalget har gått som varmt hvetebrød.

Den kunstige boligøya i Porsgrunnselva og det nye Skomværkvartalet, samt en utbygging av Down Town og en nytt Franklintorv utgjør deler av planene.

Bratsberg næring, en del av Bratsberg gruppen, er tiltakshaver for arbeidet som gjøres i Storgata 84. Arkitektene i Børve og Borchsenius har tegnet det nye kvartalet, men rivingen er det Hauk AS som tar seg av.

Rivingstillatelsen ble gitt rett før jul.

– I reguleringsplanen for området er det satt av tre bygg som er vernet. De øvrige kan rives eller bli stående, dersom det er ønskelig, har byggesaksansvarlig Isak Sørlie i Porsgrunn kommune tidligere uttalt til TA.

Artikkeltags