- Jeg har savnet Burger King. De har de beste burgerne, forteller Haugerud i det han hogger nedpå av sin Bacon Double BBQ.

Haugerud skulle gjerne vært på prøveåpningen tidligere i uken, men da arbeidet han. I stedet ble det en tidlig lunsj fredag.

- Det blir ikke burger på meg hver dag, men det får bli en gang iblant, avslutter han før han skryter av både maten og den nye restauranten.

EKSTREM OPPUSSING

Burger King overtok lokalene på Moheim, Myren og på Brotorvet etter at den lokale burgerkjeden Bergbys gikk konkurs.

Restauranten i Skien åpner neste fredag, mens avdelingen på Brotorvet på Stathelle åpner i slutten av mars måned. Lokalene har gjennomgått store forandringer innvendig.

- Ja, det er ikke mye vi har beholdt av det gamle, sier markedsdirektør Ole Erik Samseth i King Food AS. Selskapet har planer om å etablere 20 restauranter i Norge i år og tre av disse ligger altså i Telemark.

KAMP OM KUNDENE

Det er nå tre hamburgerkjeder som slåss om kundene i Telemark. Fra før har vi giganten McDonald’s og lokale Bergbys. Markedsdirektøren forteller at Burger King akter å bite fra seg, men ønsker ikke å røpe hvor mye de tre restaurantene skal omsette for.

- Vi har jobbet i flere år med å finne de riktige lokalitetene og har helt konkrete omsetningsmål, men det er ikke noe vi går ut med, fortsetter han.

Bildeserie

Åpnet restauranten

Bildeserie:

FLERE TUSEN BURGERE

Den nye restauranten har rundt 30 ansatte fordelt på hel-og deltidsstillinger. De ansatte har vært på Burger King andre steder i landet for å kjøre seg inn. Denne uken har det vært prøveåpning både tirsdag, onsdag og torsdag.

- Ja, vi har solgt flere tusen burgere allerede før vi i det hele tatt åpnet, bekrefter restaurantsjef Espen Sørvik. Torsdag var håndverkerne som har bygget om restauranten invitert til en liten feiring med prøvesmaking av burgerne.

På mandag starter innkjøringen av restauranten i Skien.

GRENLAND

Restaurantsjefen har flyttet fra Trondheim til Porsgrunn ene og alene for å være sjef for den lokale restauranten.

26-åringen har et meget godt førsteinntrykk av Telemark.

- Jeg var en liten tur i Porsgrunn før jeg sa ja til jobben og jeg har bare truffet trivelige folk. Det må være noe spesielt med Grenland, sier han.

Sørvik har arbeidet for den amerikanske burgerkjeden i fire år og har gått gjennom selskapets lederprogram.

Restauranten hvor han jobbet i Trondheim er den restauranten i landet med størst omsetning via drive through. Har har tro på at bilkundene vil stå for en stor del av omsetningen også på Moheim.

- Ja, alt ligger jo til rette for det med sentral beliggenhet til E18, avslutter han.