- Den boret seg godt inn, ja

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Slepebåten som dundret i kaia i Trosvik tok tilsynelatende fart helt på egenhånd og reiv seg løs fra fortøyningene. Politiet etterforsker fortsatt saken.

DEL

- Det er versjonen til de som så det hele fra utsiden i hvert fall, men hva som akkurat skjedde inne i båten og med det tekniske vet vi ikke. Det er det politiet som jobber med, presiserer verftsdirektør ved Vard, Lars Ivar Bøe til TA onsdag formiddag.

Det var torsdag kveld 14.januar den maltaregistrerte slepbåten kræsjet i kaia. Den hadde tidligere på dagen ankommet med et nytt skrog fra Romania og var altså fortøyd før uhellet.

- Boret seg inn

Skadene ble omfattende. I baugen på båten, men også kaia fikk merkbart merke kreftene.

- En slepebåt har kraftige propeller og stor kraft, så den boret seg godt inn når den traff ja, forteller Bøe.

Slepebåten, med det filippinske mannskapet, ligger fortsatt til kai og er i full gang med å repareres. De ansatte på Trosvik bidrar med sin ekspertise, selv om de ikke har noe formelt ansvar for båten.

Ingen synkefare

- Det var aldri noen fare for at båten ville synke, men det må gjøres utbedringer før den kan reise videre. Når det vil skje vet vi ennå ikke. Trolig er det også tekniske ting som må gjøres noe med, sier Bøe.

Har dere opplevd noe lignende før?

- Det har hendt at en slepebåt har kommet borti kaia eller i et skrog, men aldri slik som dette nei, sier Bøe.

- Etterforskes fortsatt

Både Kystverket og Sjøfartsdirektoratet ble varslet om saken og båten ble umiddelbart ilagt seilingsforbud etter uhellet.

Politiet opprettet sak og etterforskingen pågår fortsatt, sier påtaleansvarlig Kjetil Langbakk i Telemark politidistrikt.

- Vi har avhørt kapteinen og også fått informasjon fra andre på kaianlegget. Vi holder fortsatt på å kartlegge hendelsesforløpet og gjør undersøkelser.

Politiet uttalte tidlig at det ikke var mistanke om rus. Det gjelder fortsatt, sier Langbakk.  

Artikkeltags