Vil prøve å selge øya i elva igjen

Petter Øygarden vil bygge øya men er fortsatt avhengig av et imøtekommende marked. I 2011 ble øya markedsført som «der ingen kunne tru at nokon skulle bu», men ble trukket tilbake.  (Foto: Geir Fragell)

Petter Øygarden vil bygge øya men er fortsatt avhengig av et imøtekommende marked. I 2011 ble øya markedsført som «der ingen kunne tru at nokon skulle bu», men ble trukket tilbake. (Foto: Geir Fragell)

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: I løpet av noen måneder vil Bratsberg Gruppen gjøre et nytt forsøk på å realisere prosjektet kunstig øy med 36 leiligheter i porsgrunnselva

DEL

Sjef i Bratsberg Gruppen, Petter Øygarden, sier til PD at øya er kommet lengre fram i prosjektbunka, etter at utbygging langs elvebredden både på Vestsida og Østsida nå er ferdig.

– Vi håper å komme ut i markedet med 36 leiligheter på øya i 2016. Vi tar ut delen av prosjektet som omfattet flere leiligheter i en park på land, sier Øygarden. Han sier elvefronten har vært attraktiv og det er solgt mye.

– Vi er ferdig på PP, det har gått greit, og da er øya med leiligheter naturlig å ta fram og jobbe videre med, sier Øygarden.

Leilighetene på en ny kunstig anlagt øy i området utenfor Bratsberg Brygge/Minneparken vil koste flesk. Øygarden forklarer at han må være sikker på at det er markedsvilje når leilighetene pånytt skal prøves i markedet. Han nevner en rekke samfunnsfaktorer som må svinge rett vei for at et prosjekt med de dyre og spesielle leilighetene skal bli salgbart og lønnsomt.

– Vi må gjøre mange vurderinger for å kartlegge grunnlaget for prosjektet, sier Petter Øygarden.

Fra bystyret har han fått frist til ut 2019 med å levere rammesøknad for øy-prosjektet. En rammesøknad er ikke forpliktende og Øygarden har tid til å vurdere videre også etter 2020 om nødvendig. Øya i elva har vært en av de største rabaldersakene i Porsgrunn de seinere årene.

Artikkeltags