Her ser hun barnehagen sin brenne ned

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Frednes barnehage i Porsgrunn står i full fyr. Alle barna er evakuert og må nå se barnehagen sin brenne til grunn.

DEL

Det ble en trist start på dagen for barna og de ansatte i Frednes barnehage i Porsgrunn. Rett før klokken 09.00 onsdag morgen ble det meldt om kraftig røykutvikling fra stedet. Kort tid senere sto barnehagen i full fyr.

- ALLE BARN ER UTE

Til alt hell ble alle barn og ansatte evakuert, og ingen kom til skade. De blir nå tatt hånd om på Frednes sykehjem og kan ikke annet enn å se barnehagen brenne ned.

- Jeg ble redd. Det var skummelt, sier 4 år gamle Viljar. Han og søsteren Villemo ble hentet av sin far Bård Oksum.

- Heldigvis gikk det veldig bra. Barna ble bare litt våte på sokkene. Huff, dette ble en veldig rar dag, sier Oksum.

Les også: - Det var skummelt 

I barnehagen går det 56 barn fordelt på tre avdelinger.

OPPDAGET AV BYGNINGSARBEIDER

- Brannen ble oppdaget av en bygningsarbeider og barna ble samlet og evaktuert ut av barnehagen før brannen rakk å utvikle seg, forteller en representant fra barnehagen.

Barna ble raskt evaktuert til Frednes sykehjem før de blir hentet av foreldrene. Foreldre er i ferd med å bli varlset av Porsgrunn kommune, som også har lagt ut melding om brannen på sin nettside.

Brannvesenet melder at det brenner kraftig i taket, og at brannvesenet har mannskap både på innsiden og utvendig av bygningen.

Foto:

- STARTET UNDER ARBEID

Ifølge TAs jorunalist på stedet skal brannen trolig ha oppstått under arbeid på stedet. TA har fått opplyst av representanter fra barnehagen at en håndtverker er skadet og er tatt hånd om av helsepersonell. Skadeomfanget er ikke kjent.

Artikkeltags