Sjekk den forvandlingen: - Dette er jo litt ekstremt

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Ekteparet fant den perfekte tomten, men var ikke helt fornøyd med det gamle huset. Så kontaktet de arkitekt Arild Sannes som sørget for en ekstrem forvandling.

DEL

– Ja, dette er jo litt ekstremt. Men de fant en tomt de likte, men trengte større plass. Så lagde jeg noen skisser, og dette var det vi kom fram til. Og kunden var veldig fornøyd. Ser du nøye etter ser du vi har beholdt store deler av grunnflaten, forteller sivilarkitekt Arild Sannes fra arkitektkontoret Ario i Porsgrunn.

Han har hatt slike oppdrag før, og jobber nå med to liknende prosjekter.

– Det er flere og flere som gjør dette for tiden. Det har nok med å gjøre at det er vanskelig å få tak i slike tomter uten eksisterende bolig på. Nye tomter i nye boligfelt er gjerne små og litt kjedelige, sier Sannes.

Utvide i høyden

For tiden jobber han med to prosjekter hvor kunden ønsker å utvide ved å beholde grunnflaten, men utvide i høyden. Begge boligene ligger på Bølehøgda i Skien.

– Tidligere hadde man større tomt, hus som blir bygget i dag har gjerne mindre tomt, så husene på Bølehøgda har ofte flere muligheter, sier han.

– Glade for forskjønning

Noen vil kanskje stille spørsmål om det er lov til å gjøre slike ekstreme forandringer.

– Ja, faktisk er både kommunen og naboer glad for det. De setter pris på forskjønning av området og nabolaget, så det går ofte veldig greit.

Han er også rask med å si at dette tilfellet i Arendal er nokså ekstremt og et kostbarn prosjekt. Det er fullt mulig å gjøre det enklere.

– Ja, det er absolutt mulig å gjøre dette på en billigere måte.

Jeg har gjort begge deler, og er i dialog med en kunde nå som har en sveitservilla og ønsker å gjøre om ved å kappe taket. Men om det lønner seg, gjenstår å se.

Først finn.no, så arkitekt

Folk som er på husjakt, er også raske med å kontakte arkitekt for å se på utviklingsmuligheter.

– Jeg har fått noen telefoner fra folk som kikker på hus på finn.no. De liker tomten, men ikke helt fornøyd med huset. De ringer da og spør om det er muligheter for å gjøre om, eller bygge på. Da går jeg inn og sjekker kart og reguleringsplaner og sånt for å se hva som kan være mulig å få til, forteller Sannes.

Artikkeltags