Krisemøte for Barnas dag

KAMMERHERRELØKKA: Like ved rådhusparken ligger Kammerherreløkka, der tivoliet har hatt fast plass i flere år. I mai blir det ingen  karusell-kø på plassen.

KAMMERHERRELØKKA: Like ved rådhusparken ligger Kammerherreløkka, der tivoliet har hatt fast plass i flere år. I mai blir det ingen karusell-kø på plassen.

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Kammerherreløkka er stengt, og styret i Barnas dag får ikke bruke Gamle Urædd til tivoli. – Vi trenger en plass i et par dager, til et arrangement som har vart i 71 år, sier daglig leder Christer Halvorsen.

DEL

Mens Porsgrunn by har stengte gater og kryss, og stadig færre offentlige parkeringsplasser, har Barnas dag-ledelsen støtt på et nytt problem.

– Vi har hatt tivoli på Kammerherreløkka i mange år, men visste at vi ikke ville få det i år. Derfor søkte vi om å ha tivoli på Gamle Urædd, men fikk avslag, forteller daglig leder Christer Halvorsen i Barnas dag.

– Ved byggingen av hotell på Kammerherreløkka blir et veldig stort areal som vi med stor suksess har kunnet benytte borte og vi trenger at kommunens øverste ledelse i løpe av meget kort tid kan ta et møte med oss for å finne fram til en best mulig løsning. Tivoliet som vi ønsket å plassere på Gamle Urædd, er en av nøkkelaktivitetene i arrangementet og som i stor grad bidrar til Barnas dags økonomi, skriver Halvorsen i et brev til kommunen.

Et godt besøkt tivoli under festdagen i slutten av mai gir Barnas dag rundt 200 000 kroner i inntekter, forteller den daglige lederen.

TIVOLI-NEI: Barnas dag i Porsgrunn fikk avslag på søknaden om å flytte tivoliet inn på Gamle Urædd.

TIVOLI-NEI: Barnas dag i Porsgrunn fikk avslag på søknaden om å flytte tivoliet inn på Gamle Urædd.

– Dette er penger som vi gir videre til gode formål, slik vi har gjort i hele Barnas dags historie. Årlig gir vi mellom 300 000 og 350 000 kroner til lokale formål for barn og unge. Vi er avhengige av tivoliet, sier Halvorsen.

– Snur oss rundt

50 000 små og store besøker byen i løpet av Barnas dag. Opptoget for barnehagebarna, hoppeslott, karuseller og fiskedam er faste ingredienser i en vellykket feiring. Tivoli-plassen på Kammerherreløkka er trolig borte for godt, da det bygges hotell på tomta. Barnas dag-sjefen tror at det nok blir fest i år også, men savner en mer permanent ordning.

– Mange blir berørt, og det er mange som engasjerer seg i Barnas dag, foruten de 300 frivillige som stiller opp på selve dagen. Vi håper å kunne fortsette i mange år til. Det har vært mye de siste årene, og vi har snudd oss rundt med korte frister, men vi er kommet til et punkt der vi trenger løsninger som er mer permanent.

Trenger plass

I et brev til kommunen ramser Halvorsen opp en rekke utfordringer Barnas dag arrangementet har støtt på de siste 10 årene.

– Når man bygde Rådhustrappa, leilighetsbygg, kulturhuset, la brostein i Rådhusgata, nytt Skagerak-bygg, nye lekeapparater og sandvolleyballbane i rådhusparken, eller som i fjor da en fjerdedel av parken var gravd opp.

Feiringen har sitt hovedsete på Rådhusplassen, tar i bruk rådhustrappa, rådhusparken og har benyttet seg av Kammerherreløkka til tivoliet.

– Må finne en løsning

– Vi er løsningsorienterte og vet at det er mange hensyn å ta. Men vi trenger en plass i et par dager, til et arrangement som har vart i 71 år. Kommunen har kanskje en annen innfallsvinkel, men jeg tror vi kommer til en enighet som passer begge parter, sier Halvorsen.

Onsdag møter han varaordfører Janicke Andreassen, og vil be henne på nytt vurdere å avse en fjerdedel av parkeringsplassen på Gamle Urædd til tivoli i slutten av mai.

Artikkeltags