Her blir det tivoli likevel

FÅR TIVOLI: Parkeringsplassen på gamle Urædd stadion, ligger ved Behakvartalet og jernbanestasjonen i Porsgrunn

FÅR TIVOLI: Parkeringsplassen på gamle Urædd stadion, ligger ved Behakvartalet og jernbanestasjonen i Porsgrunn Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Barnas dag får likevel ha tivoli på Gamle Urædd i år, men neste år kan løsningen bli en annen. – Hva med å snu toget, og ende opp på Vestsida?

DEL

– Vi hadde en bra diskusjon og flere forslag til løsninger. I år får Barnas dag det som de ønsker, men det er slik at Porsgrunn kommune bare kan si ja til bruk av arealer som er i kommunens eie. Vi har ikke tilgang til andre områder, sier varaordfører Janicke Andreassen (Ap).

Fikk nei – så ja

Etter at det ble alvor av hotellplanene på Kammerherreløkka, søkte Barnas dag om å få ha tivoli på gamle Urædd stadion. Først fikk de nei, men i onsdagens krisemøte ga kommunen likevel lov til å rigge opp og starte karuseller på parkeringsplassen den siste helga i mai.

– Den nordre delen av parkeringsplassen på gamle Urædd stadion tilhører NSB og deres kundeparkering. En del av det midtre partiet får Barnas dag bruke til tivoli i år, sier Janicke Andreassen.

Måtte kutte

Det er en del av tomta som kommunen bruker til langtidsparkering som går med til tivoli på festdagen.

FYLLER BYEN: Barnas dag i Porsgrunn runder 71 år i 2017. Daglig leder Christer Halvorsen er fornøyd med å ha tivoli på gamle Urædd stadion i år.

FYLLER BYEN: Barnas dag i Porsgrunn runder 71 år i 2017. Daglig leder Christer Halvorsen er fornøyd med å ha tivoli på gamle Urædd stadion i år. Foto:

– Barnas dag ønsket i utgangspunktet en uke til opprigg. Nå har vi fått kortet ned på dette, slik at færre blir berørt av tap av parkeringsplass, da opprigg starter på onsdagen, sier Andreassen. Barnas dag avholdes på tradisjonelt vis den siste lørdagen i mai.

Torsdag er Kristi himmelfart og fredag en inneklemt dag da mange tar fri. Derfor håper varaordføreren at opprigget av tivoliet vil berøre færrest mulig.

Snu toget?

– Sentrum øst mister flere store gode områder som er på kommunale hender, som Kammerherreløkka. Rådhusparken er ikke noe egnet sted for et tivoli med sine tunge trailere, og det ligger nye planer for parken i årene som kommer. Vi får ny jernbanestasjon i sentrum, men vi vet ikke hvor – og ikke hvor mange spor. Derfor har vi bedt Barnas dag-ledelsen om å modne tanken på å gjøre noe nytt, se på andre deler av sentrum som kan være aktuelle, som Vestsida. Hva med å snu toget – slik at det ender opp på Kirketjernet? spør Andreassen.

Kirketjernet på Vestsida er dagens oppmøteplass før barnehage-opptoget, men kan kanskje fungere som endestasjon og tivoli, tror hun.

– God løsning

– Vi er veldig glade for å finne en løsning i år, sier daglig leder Christer Halvorsen i Barnas dag.

Muligheten for å snu toget, og ende opp på Vestsida, har han ikke ennå vurdert.

– Vi får ta en grundig evaluering etter årets arrangement. Skal vi gjøre større endringer, må vi gå grundig til verks. I utgangspunktet synes vi det er synd å skulle velge bort rådhusplassen, parken og amfiet. Det blir rart å gjøre endringer på det som er Barnas dag for veldig mange, sier Halvorsen.

Arrangementet trekker mellom 40–50 000 mennesker til byen hvert år.

– Parkeringssituasjonen er mer utfordrende i år, og vi oppfordrer så mange som kan til å ta beina fatt, sykle eller reise kollektivt, slik at de som virkelig trenger bilen får parkeringsplass.

En real utfordring

Halvorsen vil ta opp tråden med kommunen etter årets arrangement. Han innser at det blir stadig mer utfordrende å lage fest for mange, når arealene blir mindre.

– Vi ønsker å tilrettelegge for Barnas dag, men det er en utfordring at sentrum blir mer og mer fortettet med nybygg og leiligheter. Vi vil jo ikke stoppe denne utviklinga, vi vil ha flere folk til Porsgrunn! Barnas dag er vi kjempestolte av, og vi må gjøre det vi kan med våre arealer, sier varaordfører Janicke Andreassen.

Artikkeltags