Barnehage vant sykkel til 50 000 – og det skal deles ut en til

Sykkelpremie: Elin Åsheim og Mats Norheim fra Nystrand barnehage gleder seg til å ta med førskoleungene Caspian, Karoline, Alma, Hans Marius og Kathinka på tur. Barnas dag-sjef Christer Sørensen har lånt sykkel av Min Barnehage på Øyekast for anledningen.

Sykkelpremie: Elin Åsheim og Mats Norheim fra Nystrand barnehage gleder seg til å ta med førskoleungene Caspian, Karoline, Alma, Hans Marius og Kathinka på tur. Barnas dag-sjef Christer Sørensen har lånt sykkel av Min Barnehage på Øyekast for anledningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

PORSGRUNN: Nystrand barnehage vant årets Barnas dag-temakonkurranse og en flunkende ny transportsykkel, men det er fortsatt mulig å vinne elsykler for barnehagene i Grenland.

DEL

Årets Barnas dag er den 72. i rekken, og tradisjonen tro har barnehagene i Porsgrunn konkurrert om opptogets tema. Blant over 50 innsendte forslag stakk Nystrand barnehage av med seieren med temaet «Buss, sykkel eller gå, i Porsgrunn er miljø og trafikksikkerheten rå». Dermed er det duket for mange barn utkledd som gule busser, trafikklys og racerbilsjåfører den siste lørdagen i mai.

I tillegg til heder og ære får barnehagen en elektrisk transportsykkel, med plass til seks barn.

– Det er foreldrene i barnehagen som jobber heftig på, og vi er heldige som har en så engasjert foreldregjeng. Denne sykkelen skal vi bruke mye, og vi regner med at den blir synlig i bybildet, blant annet under Porsgrunn internasjonale teaterfestival, sier eier og daglig leder Elin Åsheim i Nystrand barnehage.

Hun tror de fem-seks kilometerne til sentrum går lett med hjelp av en elektrisk motor i de verste motbakkene.

Sykkelen koster 50 000 kroner og er sponset av Nettbuss. Barnehagens gule transportsykkel vil få «Farte»-logo. Men toget er ikke gått for barnehagene som drømmer om en egen sykkel.

Bilfri barnehage

– Etter påske starter vi en konkurranse for barnehagene, som dreier seg om henting og levering uten bruk av bil. Vinneren av en tilsvarende sykkel er den barnehagen i Porsgrunn, Skien og Siljan som får flest poeng, justert etter antallet barn i barnehagen. Vårt mål er ikke at alle skal slutte å kjøre bil, men dersom alle tar én bilfri dag i uka reduserer vi trafikken med 20 prosent, sier Rikke Philippi i Bypakke Grenland.

Konkurransen går fra 3. april til 4. mai, og premien finansieres av statlige belønningsmidler.

– Vi vet at småbarnsforeldre ofte er i den situasjonen at det er vanskelig å velge bilfritt, men vi vil motivere dem til å prøve, og belønne dem som allerede er flinke til å gå, ta buss eller sykle til barnehagen, sier Philippi.

Trafikktema

For barnehagene som deltar i Barnas dag-opptoget er det flere sjanser til å vinne pengepremier. Barnas dag-leder Christer Halvorsen håper på stort engasjement fra foreldre, barn og barnehagene, og tror på kreative løsninger i årets opptog.

– Mange ønsker ikke å velge det mest innlysende, men vil skille seg ut. Det er alltid gøy å se hva som dukker opp i toget, sier han.

De tre flotteste bidragene får henholdsvis 6000 kroner, 4000 kroner og 2500 kroner til aktiviteter for barn i barnehagen.

Artikkeltags