Barnas dag er reddet

Lettet: Styreleder Odd Harald Olsen i Barnas Dag takker politikerne for støtten. foto: PD

Lettet: Styreleder Odd Harald Olsen i Barnas Dag takker politikerne for støtten. foto: PD

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: Styreleder: - Veldig hyggelig og oppløftende for oss

DEL

Det kan slås fast etter at et stort flertalll i gårsdagens formannskap vedtok å gi selve arrangementet 200 000 kroner i støtte, hvert år i denne perioden.

- Det er viktig for oss å presisere at støtten går til selve dagen, og altså ikke utleiedelen, sier ordfører Robin Kåss.

Det var posisjonen som sammen formulerte forslaget som gikk igjennom.

- Barnas Dag er viktig for Porsgrunn og vi mener vi har fått til en god løsning slik saken nå ligger. Med sikret støtte i hele budsjettperioden gir vi de også forutsigbarhet, utdyper Kåss.

Formannskapet ser forøvrig positivt på at utleidelen skal skilles ut i et eget selskap, opplyser Kåss. Dette har også vært etterlyst når Barnas dag har vært diskutert tidligere.

- En gladmelding

Styreleder Odd Harald Olsen gikk hardt ut i onsdagens TA, og ga en siste beskjed til politikerne om det som kunne bli en dramatisk økonomisk situasjon for stiftelsen.

Bakgrunnen er som tidligere omtalt at kommunen heretter vil si nei til gratis husleie for utstyr som tilhører stiftelsen. I et tidligere vedtak fra bystyret heter det at stiftelsen fra 1.1. 2016 må betale 300 000 for å leie sine nåværende lokaler ved Vallermyrene leir.

En ny søknad om støtte satt nå saken på den politiske agendaen igjen. Hovedbudskapet var «Det er ikke til å leve med for oss».

Etter gårsdagens melding fra de politiske fora i Porsgrunn har imidlertid pipa fått en annen lyd.

- Dette er veldig oppløftende for oss. Nå kan vi si at Barnas dag er reddet, sier Odd Harald Olsen.

- Nå satser vi på en ny og konstruktiv runde når det gjelder lokaler, og det starter vi med umiddelbart, sier han.

- Har det vært tomme trusler dere har kommet med?

- Jeg har spissformulert meg, men med bakgrunn i en helt reell økonomisk virkelighet, sier Olsen.

Nå er det ihvert fall bare å glede seg til nye festdager i Porsgrunns gater. Arrangementet i slutten av mai trekker mellom 25 000 og 30 000 til byen.

Artikkeltags