Lørdag var det første gang for kremmermarkedet, et nytt påfunn i regi av og på initiativ fra Auksjonshallen ved John Rømyr og Thomas Stensrud Larsen.

- Det er med et ønske om at det skal skje litt mer i byen, rett og slett. Hit kan alle som har en kremmer i seg komme, enten de vil selge antikke gjenstander eller det de har ryddet fra loft og kjellere. Vi har hele parkeringsplassen her til rådighet så vi har god plass, understreker Stensrud Larsen. 

Kun et fåtall kremmere var på plass lørdag morgen, men Stensrud Larsen har god tro på at det vil ta seg opp etterhvert som det sprer seg. Han viser også til at de har fått bred omtale og stor plass i magasinet Samler og antikkbørsen.

- Trenden er også klar på at brukt blir mer og mer populært, sier han.

 

Åpning av vaktstua

Med på laget bak kremmermarkedet er også porselensmuseet, fabrikkutsalget og den nyetablerte Portvakta kafé. Sistnevnte hadde første åpningsdag lørdag.

- Vi gleder oss veldig over å være i gang. Det er prøveåpning i dag også skal vi åpne ordentlig til 17. mai. Da er det veldig fint å få med seg litt trening her i dag, smiler Ine Utbøen.

Sammen med Hans Tore Halvorsen Sandnes er det de som skal skape nytt liv i den gamle vaktbua.