Det ble en brå start på skjærtorsdagen for Terje Michelsen som bor i Kirkegata i Porsgrunn. Ved 8-tiden stormet tungt bevæpnet politi nabohuset.

Dette er det samme huset der det tidligere denne uken ble funnet en mistenkelig gjenstand, noe som førte til at bombegruppa fra Oslo ble sendt til stedet.

Les saken: Fikk kontroll på mistenkelig gjenstand

- Med tirsdagen friskt i minnet, så var det ikke så veldig moro å bli vekket skjærtorsdag morgen. Jeg lurte jo på hva i all verden dette var, og gikk ut for å se. Der sto det politibiler og bevæpnet politi, forteller Michelsen.

Han er nærmeste nabo til det aktuelle huset, og kunne følge med fra sin egen veranda.

- Sønnen min har soverom i annen etasje, og derfra kunne han se at politiet banket på verandaen til nabohuset, og at en person ble lagt i håndjern og tatt med inn i politibilen.

Reagerer på mangelfull informasjon

- Jeg kledde på meg og vinket på politiet, men fikk beskjed om at jeg måtte gå en annen vei. Jeg spurte hva dette var for noe, men de kunne ikke si noen ting, sier Michelsen.

Etter to politiaksjoner i løpet av én uke, så savner Michelsen informasjon fra politiet. Heller ikke i etterkant av aksjonen tidligere i uka har naboene i gata fått informasjon av politiet.

- Når politiet stiller med såpass tungt materiell, da hadde det ikke gjort noe om man hadde fått noe informasjon om hva som foregår.

Observert med våpen

- Vi kan bekrefte at det var en aksjon skjærtorsdag morgen, sier Terje Pedersen hos politiet i Telemark.

Meldingen, som politiet mottok like før klokka 7 torsdag morgen, gikk ut på at det var observert en person med et våpen i forbindelse med adressen i Kirkegaten.

- Vi kan bekrefte at det dreier seg om den samme adressen som politiet oppsøkte tidligere denne uken. Vi vil ellers ikke gå i noe nærmere detalj om aksjonen.

Pedersen kan fortelle at det ble arrestert en person i aksjonen.

- Vi har arrestert en person. Personen ble bragt til arresten og avhørt og detaljene i saken er sjekket ut.

- Er dette en av personene som ble arrestert tidligere i uken?

- Vi vil ikke komme med noe nærmere kommentar om denne personen.

Forstår reaksjonene

- En av naboene, som TA har snakket med, har klaget på manglende informasjon fra politiet i forbindelse med aksjonen. Har dere noen kommentar til det?

- Vi kan godt forstå at det kan komme reaksjoner. Men det er sånn at hvis det hadde vært noen fare for naboene, så hadde vi tatt kontakt.

Pedersen kan bekrefte at politiet var godt bemannet.

Vi fulgte en plan og vi var godt utrustet med mannskaper.

Likevel har han forståelse for at det kan komme reaksjoner.

- Vi skal absolutt ikke avfeie at det kan komme reaksjoner, det kan være berettiget. Men vi mener at vi gjør alt vi kan for at det vi gjør blir gjennomført på en god måte.