Rundt 15 personer møtte opp til markeringen ved minneplata i Rådhustrappa, hvor politikere fra Arbeiderpartiet la ned en rosebukett for å minnes de 77 ofrene for terrorangrepet mot AUFs sommerleir på Utøya og i regjeringskvartalet. Onsdag var det på dagen fire år siden Anders Behring Breivik utførte det blodige angrepet. Ungdommene Eivind Hovden og Silje Merete Fjellbu fra Telemark ble drept på Utøya denne dagen.  

- Selv om dette er en fin sommerdag, er det er en vond og tung dag for mange. Og det er verst for dem som mistet sine kjære. Våre tanker går til dem i dag, sa en beveget skiensordfører Hedda Foss Five.

Men selv om det er en dag preget av vonde og vanskelige følelser, er det viktig ikke å glemme hva som skjedde. Og hva som lå bak terrorhandlingene, sa Five, som benyttet markeringen til å betone ansvaret for å motarbeide alle former for politisk ekstremisme.

- Vi må tørre å utfordre tankegodset bak ugjerningene 22. juli. Gjerningsmannens holdninger lever selv fire år etter det forferdelige skjedde. Vi ser ekstremismen lever lokalt her i Grenland og Telemark. Vi ser politikere som målbærer holdninger som er fulle av hat og aggresjon mot andre. Vi må arrestere slike holdninger når vi møter dem. Vi må tørre å ta til motmæle, sa Five under markeringen .