Erfarne PP-samlere vet at dette er porselen fra en tidlig fase. Produksjonen startet opp året før.

– Jeg tør ikke å si hva prisen blir, men det er et komplett service, sier han i det han drar fram porselenskanna.

Niende året

Denne helgen var det retro, antikk- og samlermesse i Stridsklevhallen for niende året på rad. Alt fra starten av var det en stor tilstrømning av publikum som ville se hva de kunne finne av skjulte skatter.

– Vi fikk ca. 700 besøkende i løpet av helga, det er vi godt fornøyd med, forteller Christine Nøstdahl i arrangøren Kanalbruket. I år var det 13–14 utstillere på plass. En som stadig dukker opp på denne antikkmessa er Josef Halvorsen, for han er ikke veien lang.

– Jeg bor 200–300 meter i gata, dette er kortreist porselen, forteller han til TA.

Josef Halvorsen jobbet i 34 år for PP, og har samlet porselen i 40 år.

Sammen med Kjell Egil Larsen (30 år i PP som markedssjef) har han laget en bok om det hvite gullet. Boka kom ut i 5000 eksemplarer, og nå er det bare noen få igjen, og har blitt en liten skatt i seg selv. Boka prøver å katalogisere mye av det som er laget på PP.

– Det ble produsert et sted mellom fire og fire og en halv million hvert år, og en produksjon som strakte seg over 120–130. Du kan tenke deg at det blir mye. Derfor skal dette være til hjelp for de porselensinteresserte, forteller de. Mye av det som er laget i de første årene, er også dårlig merket, det gjør det vanskeligere i identifiseringen.

Kanskje kommer det en bok til fra PP-veteranene.

– Vi vurderer å lage en bok om forskjellige mønstre, vi får se hva vi får til.

Lenger unna

Ikke så kortreiste var Joakim Pedersen og Arvid Dal, fra Treungen. I et bredt sortiment lokket de med røyka fisk.

– Alt er selvgjort fra røyking til fisking, forteller Arvid Dal.

Han var for første gang på denne messa, vanligvis tar han turen til Seljord og Sørlandet, og betraktet tilstrømningen av publikum.

– Det er haiene som kommer først, de som er på jakt, de vanlige og mer sosiale kommer senere, sier han med glimt i øyet.