Dette skjedde mens du sov: Redningsaksjon, leteaksjon og 15-åringer bak rattet

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Politiet i Telemark har hatt en rekke oppdrag å henge fingrene i natt til søndag.

DEL

Lørdag kveld ble politiet varslet om en bilist som så i overkant ung ut til å sitte bak rattet. Dette skjedde på Skotfoss, og tipset skulle vise seg å stemme. Politiet rykket ut til stedet og stoppet bilen. Bak rattet satt en 15 år gammel gutt, og i passasjersetet satt en 14-åring. Barnevernsvakta ble varslet og overtok saken.

Rundt midnatt måtte lovens lange arm hjelpe dørvaktene ved et utested i sentrum. En gjest laget kvalm, og vedkommende ble bortvist fra sentrum. Det hjalp lite. I løpet av få minutter var personen tilbake igjen. Denne gangen var det ingen bønn og det hele endte med arrest resten av natta og en anmeldelse.

Noe senere ble politiet igjen tilkalt til et utested i sentrum. Denne gangen hadde en gjest kastet et glass i ansiktet på en annen gjest. Personen som kastet glasset ble satt i arrest, og politiet vil anmelde forholdet.

Rundt samme tid, cirka klokka 01.00, ble det satt i gang en leteaksjon etter en dement person som hadde blitt borte fra Gulset sykehjem. Han ble funnet vel en time senere i Lundedalen. Alt sto bra til med mannen.

Klokka 01.05 ble det satt i gang en større redningsaksjon i Bamble. Det ble meldt fra stedet at en person hadde gått gjennom isen.

– Det var et turfølge som savnet «sistemann», og det var en råk i isen ved leirstedet. Men det hadde nok oppstått en misforståelse for savnede ble funnet i sitt eget hjem, opplyser politiet.

TAs fotograf rykket ut til stedet for redningsaksjonen, og han kan fortelle om et stort oppbud av hjelpemannskaper. Både politiet, brannvesenet og Røde Kors var på plass. Det ble også brukt helikopter i søket, forteller han.

Nattas siste hendelse for politiet skjedde klokken 02.35. I Bø stanset politiet en bil for kontroll, og det viste seg at bilfører var beruset. Vedkommende samtykket til førerkortbeslag.

Artikkeltags