Politimann fikk bot for råkjøring

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Politimannen hevdet til UP at han fikk en telefon hjemmefra om et mulig innbrudd. Istedenfor for å varsle sine kollegaer i politiet, valgte han å rykke ut selv med privatbilen sin.

DEL

Les også: - Mister ikke jobben om han blir dømt

Politimannen jobber til daglig ved Telemark politidistrikt, og var ikke på jobb da han ble stoppet av patruljen fra UP.

Patruljen fulgte etter politimannens privatbil sent om kvelden 10. september, fra Kjørbekkdalen i Skien, til Steinbrekkatunellen på grensen til Bamble kommune. Dette er en strekning på rundt 15 kilometer.

BRØT FARTSGRENSEN

I forelegget som politimannen ikke har vedtatt, kommer det frem at han på strekningen mellom Skien og Heistad hadde flere farlige forbikjøringer til tross for møtende trafikk.

På deler av strekningen var veien merket med varsellinje, og det skal ifølge forelegget vært tilløp til kø flere steder hvor politimannen valgte å kjøre forbi.

I løpet av kjøreturen skal han ha brutt fartsgrensen hele tre ganger. På strekningen er høyeste lovlige hastighet 60 og 70 kilometer i timen., men politimannen ble målt til henholdsvis 77, 81 og 91 kilometer i timen.

Han skal også flere steder gjennom Porsgrunn og Skien ha holdt en avstand til bilene foran på under 0,5 sekunder.

TOK FØRERKORTET

- Når han ble stoppet forklarte han at han hadde fått en telefon hjemmefra, som skal ha gått ut på at noen var i ferd med å bryte seg inn hos ham hjemme, sier politiinspektør Magnar Pedersen ved Vestfold politidistrikt.

Saken har vært etterforsket av Vestfold politidistrikt, siden politimannen jobber ved Telemark politidistrikt.

- Han så ingen hensikt i å ringe til politiet, men valgte heller å kjøre selv, sier politiinspektøren til TA.

Politimannens førerkort ble beslaglagt av UP-patruljen på stedet, mot hans samtykke.

- Vi fikk medhold i tingretten til fortsatt beslag, men lagmannsretten har senere opphevet inndragelsen av førerkortet, så det har han fått tilbake, forteller Magnar Pedersen.

BRUTT LOVEN FØR

Etter hva TA erfarer ble den samme politimannen tatt for et annet forhold for noen år siden.

Straffereaksjonen for dette lovbruddet skal etter hva TA erfarer, blant annet ha vært at politimannen ble overført til en annen politistasjon i fylket. Dette lovbruddet skal han ha blitt bøtelagt for.

Forelegget politimannen så langt ikke har vedtatt, lyder på 15000 kroner i bot, samt inndragning av førerkortet i ett år.

Rettsaken mot politimannen starter 9. januar i Nedre Telemark tingrett.

Artikkeltags