– Jeg er vel ganske sikker på at det ikke vil være avklart hvem som får utjevningsmandatet i løpet av kvelden. I verste fall blir ikke dette klart før på onsdag. Så det kan bli et 48 timers mareritt, sier han.

– Og det er ikke bare jeg som kommer til å sitte å bite negler i kveld. det er det flere av oss som kommer til å gjøre. Det er veldig mye som er uavklart. Det eneste vi trolig får avklart i kveld er hvilke av de fem faste som kommer inn.

– Og det er jo ikke bare SV som puster oss i nakken, det kan jo fort også Miljøpartiet gjøre.

Kan bli siste

– Både jeg og familien er jo veldig spente, det hadde jo vært gøy å klare dette en gang til. Men kommer jeg inn, så kan det være siste perioden. Men den avgjørelsen tar jeg ikke nå. Det er mye som kan skje på fire år.

– Men nei, fruen har ikke lagt ned veto om at dette eventuelt blir siste periode. Men 12 år er lenge å være borte fra både hjem og familie.

– Det er jo også en ny fase i livet, i løpet av de åtte årene jeg har vært på Stortinget har jo barna flyttet ut. Nå er det bare meg og Monica og en kastrert hannkatt igjen.

For lite politikk

– Det har vært litt vanskelig å prate om politikk i denne valgkampen, vi har ikke fått budskapet ut. Det har vært veldig trykk på dette med regjeringssamarbeid. Det glemmes litt for lett at dette er et stortingsvalg og at det skal velges representanter fra Telemark, basert på politikk. Velgerne skal bestemme hvilke 169 som skal sitte på Stortinget og at det er disse som skal velge en regjering.

– Det er også litt rart at det har vært så stort trykk på vårt valg, for vi gjorde et veldig tydelig vedtak på partiets landsmøte. Da blir det litt rart å bl i presset på dette nå de siste dagene.

Ga opp å telle

– For åtte år siden ga jeg opp å telle, om jeg var inne eller ute, det blir litt sånn denne gangen også. Og det er jo en konsekvens av vårt valgsystem. Og jeg vil heller ha et system som det vi har i stedet for et system der man sitter igjen med usikkerhet. Jeg har vært valgobservatør i mange land, jeg vet hvordan det er der det ikke er et demokrati, da velger jeg heller den norske modellen, sier Geir Jørgen Bekkevold.