Vil ikke kutte i klimatiltakene

FORTSATT STØTTE: Arbeiderpartiet og Terje Lien Aasland vil fortsatt støtte industrien i Grenland sitt arbeid med å fjerne CO2. Foto: Lars Løkkebø

FORTSATT STØTTE: Arbeiderpartiet og Terje Lien Aasland vil fortsatt støtte industrien i Grenland sitt arbeid med å fjerne CO2. Foto: Lars Løkkebø

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Arbeiderpartiet vil i sitt forslag til statsbudsjett opprettholde støtten til bedriftene som arbeider med løsninger for fjerning og lagring av CO2.

DEL

Regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett fjernet mer eller mindre all støtte til arbeidet med prosjekter for å fange CO₂. Dette ønsker Arbeiderpartiet å endre på.

Framtidsrettet

– Det er helt avgjørende for framtidas industriproduksjon at man klarer å redusere klimagassutslippene. Industrien i Grenland sitter på ledende kompetanse og store muligheter for å ta helt sentral posisjon i å utvikle framtidas klimariktige industri, sier stortingsrepresentant og leder av Telemark Arbeiderparti, Terje Lien Aasland.

CO₂ fangst

– Norcem og Yara jobber begge med å fange CO fra sin industriproduksjon. De har svært gode forutsetninger for å lykkes, men regjeringen mangler helt og holdent viljen til å følge opp. Det ble vist med all tydelighet da statsbudsjettet ble lagt fram og det var foreslått et kutt i å utvikle disse mulighetene med 340 millioner, sier han.

Aasland sier at Ap styrker dette området med 340 millioner kroner i sitt forslag til statsbudsjett. I tillegg styrker Ap i miljøteknologiordningen med 250 millioner kroner som gir støtte til framtidsrettet industriprosjekter slik som etableringen av Elkem Solar på Herøya.

Artikkeltags