Legevakta skal være i Skien

(Illustrasjonsfoto)

(Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Flertallet i Skien bystyre er krystallklare. Skien skal ha en legevakt i Skien. I Porsgrunn har man utsatt saken om felles legevakt. Dermed er det tydelig at det ikke blir noen felles legevakt i Grenland.

DEL

Mens Høyre og Frp sier de vil kunne akseptere at det legges en felles legevakt i Porsgrunn, så er de andre politiske partiene i Skien bystyre av en annen mening.

Et stort flertall i bystyret gir et tydelig signal om at det er greit med felles legevakt, så lenge den ligger der Skien ønsker det, i nærheten av Sykehuset Telemark.

– Hvorfor skal vi ta en gode fra innbyggerne i Skien, for dette handler jo egentlig om å legge en legevakt i Porsgrunn, sier Åse Gro Bakke fra SV.

– Hvorfor skal vi ta vekk den luksusen det er å ha en legevakt i tilknytning til sykehuset, sier hun.

Må ta utredningen

Men Høyre og Frp ville ha utredning først, og en diskusjon om lokasjon og plassering sist.

– Jeg har sett for meg et akuttmedisinsk senter, der vi kunne samle ambulanser, kanskje Røde Kors og andre. Tiden er i endring, vi har en akuttforskrift som trer i kraft neste år, som vi må oppfylle. Vil Skien ha økonomi til å gjøre dette helt på egen hånd? lurte Karianne Hansen fra Frp på.

– Grenland framstår som en dinosaur, og det ser ut til at vi skal fortsette med det, mens vi burde ha utredet og skaffet oss en legevakt for framtida.

Ja til Porsgrunn

Og både Karianne Hansen og Helene Røsholt fra Høyre var tydelige på at en felles legevakt ikke nødvendigvis burde være ved sykehuset.

– Jeg har ikke tatt stilling til dette nå, men den beste plasseringen hadde kanskje vært på grensen mellom Skien og Porsgrunn, sier Karianne Hansen.

– Hvis utredningen hadde ment at en ny legevakt burde ligge i Porsgrunn, så ville Høyre i Skien ha støttet dette, sier Helene Røsholt.

– Slapt av Porsgrunn

Torsdag kveld var det også bystyremøte i Porsgrunn der man behandlet det samme spørsmålet. Der utsatte politikerne saken.

– Det synes jeg er slapt, var kommentaren fra Arbeiderpartiets Trine Almenning.

– Vi sier ikke nei til samarbeid med andre, men Bamble har vel bestemt seg for å bli i Bamble og Kragerø i Kragerø. Men vi er åpne for å diskutere dette med de andre, sier gruppeleder for Ap, Rolf Erling Andersen.

Artikkeltags